Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΤΗ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ προτείνει εκείνα τα μέτρα τα οποία απαντούν σε όλες τις ανάγκες του λαού και μπορεί να τα επιβάλει αν παλέψει αποφασιστικά και μαχητικά

  • Αποδείχτηκε απάτη αυτό που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλεγαν, ότι όταν διαμορφώνονται ελεύθερα οι τιμές υπάρχει ανταγωνισμός και μειώνονται. Η άποψη του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ περί ελέγχου τιμών, παρεμβάσεων και πλαφόν είναι αναποτελεσματική, γιατί, όταν ετοιμαζόταν η ενιαία αγορά, ενόψει του Μάαστριχτ, καταργήθηκαν οι διατάξεις περί τυπικών ελέγχων για τη διαμόρφωση των τιμών.
  • Δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια με καταναλωτικές οργανώσεις, είναι ζήτημα ταξικής πάλης. Οι όμιλοι που μείωσαν τιμές σε κάποιο προϊόν, ανατίμησαν τις τιμές άλλων προϊόντων τους. Η διακίνηση του μεγαλύτερου μέρους των ειδών πρώτης ανάγκης διεξάγεται από δύο - τρεις έως τέσσερις το πολύ επιχειρήσεις κατά κλάδο. Αυτή είναι η μονοπώληση. Οι ανατιμήσεις δε σταματάνε και σε συνδυασμό με τους χαμηλότατους μισθούς, συντάξεις, μεροκάματα μεγαλώνει η ακρίβεια.
  • Η άποψη να επιστρέψει η πολιτική στην οικονομία και να παρέμβει στον έλεγχο της αγοράς είναι παραπλανητική. Η πολιτική και η κρατική παρέμβαση είναι παρούσες στην οικονομία. Οι εργαζόμενοι χρειάζονται το δικό τους κράτος, αλλά δεν μπορούν να κάτσουν σήμερα με σταυρωμένα τα χέρια. Η ακρίβεια είναι σύμφυτη της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας που πρέπει να καταργηθεί.

ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ