Eurokinissi |
Κατά τον Κ. Καραμανλή η ενίσχυση του «υγιούς ανταγωνισμού» θα προστατεύσει τον πολίτη, όπως επίσης υπέρ του θα αποβούν και μια σειρά «θεσμικά μέτρα» που πήρε η κυβέρνηση, όπως ο «Συνήγορος του καταναλωτή» και η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού...
Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προϊόντα που στη χώρα μας πουλιούνται ακριβότερα από τις άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι υπάρχουν και προϊόντα που πουλιούνται φθηνότερα. Εσπευσε να αποδώσει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι υπήρχε ένα καθεστώς ατιμωρησίας, το οποίο σταμάτησε με τη σημερινή κυβέρνηση.
Θεοποίησε την Επιτροπή Ανταγωνισμού λέγοντας ότι θωρακίστηκε με σοβαρές αρμοδιότητες και σε μια προσπάθεια να διασπείρει τις ευθύνες για το φαινόμενο της ακρίβειας, είπε ότι «ο πολίτης που επιλέγει, είναι το ισχυρότερο ανάχωμα στην ακρίβεια».
Κατά τον Κ. Καραμανλή, η ΕΕ δείχνει ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όμως ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα όποια μέτρα «εισοδηματικής ενίσχυσης» παρθούν δε θα πρέπει να στρεβλώνουν την αγορά και να μην οδηγούν σε δημοσιονομική εκτροπή. Δηλαδή στην πράξη δε θα πρέπει να θίγουν τα «κεκτημένα» του κεφαλαίου. Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός διαφήμισε το «Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής» που θα ενεργοποιηθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και το οποίο στην ουσία θα λειτουργεί με λογική «πτωχοκομείου» δίνοντας «ψίχουλα» στα πλέον εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.