Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Ολοκληρώνονται σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Καλλιτεχνών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Αθήνα. Σήμερα Τετάρτη, στο «Συρμό», στις 8.30 μ.μ., θα παρουσιαστεί χορόδραμα από την ομάδα χορού της ΚΝΕ και θα γίνουν συναυλίες ροκ και ρεμπέτικου τραγουδιού (είσοδος 3 ευρώ).

Σήμερα Τετάρτη, επίσης στην Καισαριανή, στις 8 μ.μ., στο Σκοπευτήριο, εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΚΝΕ και την προσφορά της στους μαθητικούς αγώνες και το κίνημα Παιδείας. Θα μιλήσει η Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Βόλος

Αύριο Πέμπτη, διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Βόλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα, διαγωνισμό γκράφιτι με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», προβολή βίντεο για το μισθοφορικό στρατό και αφιερώματος στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ κ.ά. Στις 7.30 μ.μ. διοργανώνεται συζήτηση με τον κοινωνιολόγο Β. Ντακούμη για το ζήτημα των ναρκωτικών και στις 9.30 μ.μ. ομιλία με θέμα την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο, θεματικά περίπτερα με έκθεση σκίτσων και φωτογραφιών, μπαρ.

Χαλκίδα

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ και των 40 χρόνων της ΚΝΕ και ενόψει του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, οι μαθητικές οργανώσεις της ΝΟ Εύβοιας ΚΝΕ διοργανώνουν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» στην παραλία της Χαλκίδας (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης). Θα μιλήσει ο Αντ. Κούκουρας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Μεθαύριο Παρασκευή, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: «Ζήτω η φιλία των Λαών», με προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας.

Βόρεια Ελλάδα


Αύριο Πέμπτη διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Κατερίνη, με θέμα «Παλεύουμε για μία κοινωνία, ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ναρκωτικά» και αφιερωμένο στα 90 χρόνια ΚΚΕ και 40 χρόνια ΚΝΕ, θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, στον Πεζόδρομο της Κατερίνης.

Αύριο Πέμπτη, Φεστιβάλ γίνεται και στο Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στον Πεζόδρομο. Με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους», θα μιλήσει ο Νίκος Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μεθαύριο Παρασκευή, επίσης, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με το ίδιο θέμα θα γίνει συζήτηση, όπου θα μιλήσουν ο Κονδύλης Ηλίας, ειδικευόμενος Ψυχιατρικής και ο Γιάννης Πατουλάρης, ειδικός ψυχίατρος. Θα ακολουθήσει συναυλία.

Στον Πειραιά

Το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ την Παρασκευή 27 Ιούνη και το Σάββατο 28 Ιούνη πάει στον Πειραιά. Στο Πάρκο Δηλαβέρη, όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις, θα λειτουργούν διάφορα θεματικά περίπτερα, η είσοδος για κάθε μέρα είναι 3 ευρώ και οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7.30 μ.μ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 27 Ιούνη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Εκδήλωση με θέμα «Πασαλιμάνι 1923 Αύγουστος - Το ματοκύλισμα της μεγάλης απεργίας». Μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.


ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: Εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», προβολή με θέμα τα ναρκωτικά και προβολή για τα PC games.

  • Σάββατο 28 Ιούνη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Στις 9 μ.μ., ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Λαϊκό γλέντι.

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: Συζήτηση με θέμα: «Η εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και τελευταίες εξελίξεις - Τι σχολείο θέλουμε». Προβολή DVD με θέμα τον «Ριζοσπάστη». Προβολή με θέμα «Η ιστορία του ΚΚΕ».




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ