Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Προς νέο αποσχιστικό δημοψήφισμα

Λαϊκές δυνάμεις προετοιμάζουν τη δράση τους ενάντια στο αυριανό αποσχιστικό δημοψήφισμα

Associated Press

Λαϊκές δυνάμεις προετοιμάζουν τη δράση τους ενάντια στο αυριανό αποσχιστικό δημοψήφισμα
ΛΑ ΠΑΣ.--

Τον πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν δύο άτομα που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ελ Τρομπίγιο της Σάντα Κρους, ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Προεδρίας Σάσα Λορέντι, σύμφωνα με το «Τελεσούρ».

«Πρόκειται για μέλη της φασιστικής Ενωσης Νεολαίας της Σάντας Κρους, ενώ οι αρχές κατέσχεσαν επίσης ένα πολυβόλο, ένα αυτόματο με τηλεσκόπιο και 300 σφαίρες», τόνισε ο Λορέντι, ενώ τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται καθώς οι αρχές φοβούνται ότι υπάρχει ευρύτερο σχέδιο όπου ενέχονται πολύ περισσότερα άτομα και οργανώσεις.

Η είδηση αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς την Κυριακή είναι προγραμματισμένο το τελευταίο αποσχιστικό δημοψήφισμα στην περιφέρεια της Ταρίχα, όπου λαϊκές και συνδικαλιστικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ενόψει του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος της Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Μικροκληρούχων Αγροτών (CSCB), σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε προχτές αποφασίστηκε ο αποκλεισμός των οδικών αρτηριών την ημέρα του δημοψηφίσματος, που έχει κηρυχτεί παράνομο από το Κογκρέσο και από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή. Επίσης καλούνται οι πολίτες της Ταρίχα να απέχουν από την ψηφοφορία, ενώ απαιτείται από τις αρχές, τις οργανώσεις, αλλά και το δήμαρχο να κρατήσουν μακριά τα μέλη της Ενωσης Νεολαίας της Σάντας Κρους ώστε να μην τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και προκαλέσουν επεισόδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ