Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ
Ανοιξαν λογαριασμούς με όλη την εργατική τάξη

Συνεχόμενες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους, που απαιτούν να κατοχυρωθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Κύμα αλληλεγγύης από τα ταξικά σωματεία του Πειραιά

Αποφασισμένοι να επιβάλουν το δίκιο τους είναι οι εργάτες της Ζώνης
Αποφασισμένοι να επιβάλουν το δίκιο τους είναι οι εργάτες της Ζώνης
Σκληρή ταξική μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να υπερασπίσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική δράση, που απροκάλυπτα θέτουν υπό αμφισβήτηση οι εργοδότες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού. Τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, οι επιχειρηματίες του ΒΙΠΑΣ έβγαλαν από το χώρο του Πάρκου το κοντέινερ που είχαν εγκαταστήσει οι εργάτες για να στεγάσουν τα σωματεία τους, ανοίγοντας λογαριασμούς με ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας.

Μετά την πρωτοφανή σε μαζικότητα συγκέντρωση που έκαναν την Παρασκευή μέσα στο χώρο του ΒΙΠΑΣ, οι εργάτες της Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, συνέχισαν με απεργία μέχρι τη Δευτέρα, όπου έγινε απεργιακή συγκέντρωση μέσα στο χώρο της Ζώνης και πορεία στους δρόμους τους Περάματος, ενημερώνοντας το λαό της πόλης για το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να περάσουν οι εργοδότες. Από χτες Τρίτη αποφάσισαν να σταματήσουν την υπερωριακή απασχόληση και τη δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Την Πέμπτη 19 του μήνα θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων του Περάματος στις 7.30 το απόγευμα και από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιούνη θα συνεχίσουν με παύσεις εργασιών.

Στο πλευρό των εργατών της Ζώνης και των ταξικών σωματείων τους έχουν συμπαραταχτεί και άλλα σωματεία του Πειραιά, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους εργαζόμενους στα γραφεία των επιχειρήσεων του ΒΙΠΑΣ. Πρόκειται για το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, τα Σωματεία Λογιστών και Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, που μαζί με τα σωματεία της Ζώνης (Συνδικάτο Μετάλλου, Παν. Ενωση Αμμοβολιστών, Ενωση Ηλεκτρολόγων, Σωματείο Καραβομαραγκών, Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας) εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν την ενέργεια των εργοδοτών του Πάρκου και απαιτούν να εφαρμοστεί ο νόμος 1264/82. Απαιτούν επίσης τη δημιουργία ιατρείου στο χώρο με το κατάλληλο προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (απαραίτητα και ασθενοφόρο) και τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού.

Η ΚΟΠ του ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. «Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης - επισημαίνει - και η τρομοκράτηση των εργαζομένων πάει χέρι - χέρι με τα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημα, την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με άμεσες συνέπειες στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα της Ν/Ζώνης». Η ΚΟΠ χαιρετίζει τη μεγάλη μαζική συσπείρωση και δράση των εργαζομένων του χώρου της Ν/Ζώνης και υπογραμμίζει ότι «η λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα» ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, με ΟΛΠ εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο που θα 'ναι λαϊκή περιουσία, προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει και ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ