Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Δεντροφυτεύσεις σε σχολεία της πόλης

Πρωτοβουλίες με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Με δεντροφυτεύσεις σε σχολεία της πόλης θα γιορτάσει ο Δήμος Νίκαιας την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη. Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 4 Ιούνη, στις 8.30 το πρωί, θα γίνει δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του 25ου δημοτικού σχολείου και στις 9 το πρωί στο 23οδημοτικό, με φυτά που παράγονται στο φυτώριο του τμήματος περιβάλλοντος του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, αναφερόμενος στην Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, τόνισε ότι «στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων και ιδιαίτερα των μαθητών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η αφύπνιση των πολιτών με συγκεκριμένες δράσεις προβάλλονται ως επιτακτική ανάγκη και αποτελούν προληπτική αντιμετώπιση ενός εξαιρετικά σύνθετου προβλήματος που είναι η προστασία του περιβάλλοντος». Είναι καιρός, υπογράμμισε ο Στ. Μπενετάτος, να μπει φραγμός στην οικολογική καταστροφή που οδηγούμαστε από τις σύγχρονες κοινωνικές δομές που ενισχύουν την επιχειρηματική δράση και το κέρδος εις βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Νίκαιας έχει επίσης προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων σε ζητήματα διατροφής και την έκδοση λευκώματος για τη χλωρίδα και πανίδα του όρους Αιγάλεω με την επιμέλεια του Πνευματικού Κέντρου του δήμου.

Παράλληλα, το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου, μεταξύ άλλων, πραγματοποιεί ξεναγήσεις των μαθητών και άλλων κοινωνικών ομάδων στο Δημοτικό Κήπο, ενισχύει πιλοτικά προγράμματα των σχολείων, προχωρά σε μετρήσεις αερίων ρύπων των αυτοκινήτων που διέρχονται από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης και ενημερώνει για την πυροπροστασία των αλσυλλίων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ