Κυριακή 25 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι κίνδυνοι από τις κάμερες

Στους κινδύνους από την τοποθέτηση των καμερών παρακολούθησης αναφέρθηκε ο αντεισαγγελέας Εφετών και πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σ. Μπάγιας, σε εκδήλωση της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα «Κοινωνικός αποκλεισμός, ποινικό φαινόμενο και ανθρώπινα δικαιώματα».

«Το ζήτημα με τις κάμερες αποκτάει τη σωστή του διάσταση, όταν θεωρηθεί με το βλέμμα στο μέλλον, αναφέρει ο Σ. Μπάγιας. Υπάρχει ο κίνδυνος επέκτασης. Δεν είναι απίθανο η τοποθέτηση καμερών να επεκταθεί από τους κεντρικούς δρόμους στις γειτονιές, σε εργασιακούς χώρους και ενδεχομένως στο απώτατο, έστω, μέλλον, στα σπίτια μας. Ετσι, όμως, το ύψιστο ατομικό δικαίωμα του απαραβίαστου του ιδιωτικού βίου ουσιαστικά καταλύεται, ο βασικός πυρήνας της ανθρώπινης ελευθερίας τραυματίζεται καίρια και οδηγούμαστε ευθέως στην κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού».

Οσον αφορά τον ισχυρισμό ότι η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να αποδέχεται την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, ο Σ. Μπάγιας επισημαίνει: «Σε θέματα προστασίας ατομικών δικαιωμάτων δε χωρούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Πολλές φορές οι διάφορες πλειοψηφίες διαμορφώνονται ευκαιριακά, συγκυριακά, υπό το κράτος της ανασφάλειας, του φόβου, ή, ενδεχομένως, και της παραπληροφόρησης που έχουν οι πολίτες». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον, περισσεύει οποιοσδήποτε σχολιασμός...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ