Κυριακή 25 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ρομπέρτο Μαρόνι

Γρηγοριάδης Κώστας

Με εκατοντάδες συλλήψεις και απελάσεις αλλοδαπών άρχισε τη θητεία του ως υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, ο Ρομπέρτο Μαρόνι, ιδρυτικό στέλεχος της «Λέγκας του Βορρά» - γνωστής για τις ρατσιστικές θέσεις της - που συμμετέχει στη λεγόμενη «κεντροδεξιά» κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Από τις πρώτες ενέργειες της ιταλικής κυβέρνησης ήταν και η υιοθέτηση «σκληρών μέτρων» κατά των παράνομων μεταναστών, τα οποία προβλέπεται να συζητηθούν στο κοινοβούλιο της χώρας μέχρι το τέλος του Ιούλη.

Σύμφωνα μ' αυτά, η παράνομη μετανάστευση γίνεται αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση, ενώ προβλέπεται παράλληλα η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που ενοικιάζονται σε παράνομους μετανάστες. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η άμεση σύλληψη, προσαγωγή στο αυτόφωρο και καταδίκη από έξι μήνες μέχρι και τέσσερα χρόνια. Στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνεται και η διευκόλυνση της απέλασης των παράνομων μεταναστών, ο έλεγχος του εισοδήματος των μεταναστών από χώρες της ΕΕ, η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στα κέντρα προσωρινής... φιλοξενίας των μεταναστών από τις 60 μέρες που ισχύει σήμερα μέχρι και 18 μήνες, καθώς και παραπέρα εμπόδια για την παροχή ασύλου με σκοπό τη διαμονή στην Ιταλία.

Ο Ρομπέρτο Μαρόνι που συμμετείχε και στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ένας από τους εκφραστές της σημερινής «κεντροδεξιάς» κυβέρνησης που συνεχίζει με πιο αντιδραστικό τρόπο την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που του παρέδωσε η λεγόμενη «κεντροαριστερή» κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι.


Κ.Χ,


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ