Την τακτική του αποπροσανατολισμού και της κοροϊδίας επιστρατεύει για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, σε μια προσπάθεια να φέρει σε αντιπαράθεση τους βαμβακοπαραγωγούς με τους εργαζομένους του Οργανισμού Βάμβακος που από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τη συνέχιση λειτουργίας του Οργανισμού.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας έβγαλε μια ανακοίνωση - που στάλθηκε ξημερώματα Σαββάτου (!) - για να διαλαλήσει ότι η κυβέρνηση επιχορήγησε με 823 εκατ. δρχ. τον Οργανισμό Βάμβακος για το έτος 2000 και πως «μοχθεί»... για την προστασία της βαμβακοκαλλιέργειας και του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών. Στην κατεύθυνση αυτή, η πολιτική ηγεσία υπουργείου Γεωργίας, χρησιμοποιώντας τη συνήθη υποκρισία της, επιχειρεί να «κουκουλώσει» τις ευθύνες της και να τις φορτώσει στους εργαζομένους του Οργανισμού Βάμβακος, ανακοινώνοντας ότι η επίσχεση εργασίας δε δικαιολογείται και πως «υπάρχει άμεσος κίνδυνος αδυναμίας υλοποίησης των απαραίτητων ενεργειών για τη συγκομιδή και εκκόκκιση του βαμβακιού». Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας δεν ξέχασε να επιδείξει το αυταρχικό κι αντεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης, ανακοινώνοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το Νόμο, χωρίς εκβιασμούς». Εδώ αξίζει να σημειωθεί, με βάση χτεσινές πληροφορίες, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας σχεδιάζει να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Πάντως, η ίδια πραγματικότητα λέει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη διάλυση του Οργανισμού Βάμβακος και έτσι δεν έχει δικαίωμα τώρα να προβάλει την προστασία της βαμβακοκαλλιέργειας και των βαμβακοπαραγωγών. Οσον αφορά τα 823 εκατ. δραχμές που δόθηκαν στον υπό διάλυση Οργανισμό Βάμβακος, δε φτάνουν σε καμία περίπτωση, αφού όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι μέχρι τώρα οφειλές του Οργανισμού προς το ΙΚΑ, για τα ενοίκια γραφείων και για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, ξεπερνούν τα 2 δισ. δραχμές. Μήπως μπορεί να απαντήσει η κυβέρνηση από πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα; Και μήπως μπορεί να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμα σε πολλές περιοχές τις Ελλάδας τα χρήματα που κατέβαλαν οι βαμβακοπαραγωγοί όταν υπέβαλαν τις ενστάσεις για την παραγωγή του 1999. Τα ποσά αυτά ανέρχονται σε μερικές 100ντάδες εκαταμμύρια δραχμές κι ενώ έπρεπε να είχαν επιστραφεί από τον περασμένο Ιούνη, τελειώνει ο Σεπτέμβρης και χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί είναι ακόμα στο περίμενε.