ΗΠΑ - ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Μειωμένες κατά 2% εμφανίζονται οι μεταπωλήσεις κατοικίας στις ΗΠΑ το Μάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η National Association of Realtors. Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις υποχώρησαν στα 4,93 εκατ. κατοικίες από 5,03 εκατ. που ήταν το Φλεβάρη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν τις εκτιμήσεις ότι η κρίση στον τομέα της αγοράς ακινήτων συνεχίζεται και προκαλεί, με τη σειρά της, νέους τριγμούς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
CREDIT SUISSE - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Την περικοπή 500 επιπλέον θέσεων εργασίας στα τμήματα επενδυτικής τραπεζικής και άλλων υπηρεσιών, ανακοίνωσε ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Credit Suisse. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «εξαιτίας της κατάστασης στην αγορά και του αντίστοιχου επιπέδου στελέχωσης της τράπεζας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πελατών μας, περιορίζουμε το προσωπικό μας σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 500 άτομα στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, καθώς και σε ένα άλλο τμήμα υπηρεσιών».
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΓΩΓΟΣ Υπεγράφη την Τρίτη στο Βουκουρέστι, από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Ρουμανίας, της Κροατίας και της Σερβίας, η συμφωνία για τη σύσταση κοινοπραξίας που θα αναλάβει την κατασκευή του Πανευρωπαϊκού Αγωγού Πετρελαίου (PEOP). Ο αγωγός, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013, θα προμηθεύει με αργό πετρέλαιο από την περιοχή της Κασπίας (πιο συγκεκριμένα από το Καζαxστάν και το Αζερμπαϊτζάν) διυλιστήρια στη Βόρεια Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη.