Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΑΘΗΝΑ
Βήμα μπροστά!

Η πορεία των απεργών της Αθήνας απλώθηκε στη Σταδίου και φτάνοντας στο ΣΕΒ επέστρεψε την «αύξηση» του ενός ευρώ στους βιομήχανους

Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Μια μαζική απεργιακή διαδήλωση, που απλώθηκε σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου σε πυκνή διάταξη, έστησαν χτες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στην Αθήνα. Λίγο πριν τις 10 το πρωί, οι απεργιακές φρουρές από τους τόπους δουλειάς συνέκλιναν στα σημεία των προσυγκεντρώσεων, για να κατευθυνθούν μαζικά προς την πλατεία Ομόνοιας. Αμέσως μετά το χαιρετισμό του Παναγιώτη Τσιχλή, προέδρου της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και την κεντρική ομιλία από τον Δήμο Θεοδώρου, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, οι απεργοί βγήκαν στο δρόμο.

Οσο περνούσε η ώρα, τόσο η πορεία απλωνόταν προς το Σύνταγμα, με την ουρά της να παραμένει σταθερή για ώρα στην Ομόνοια. Μπροστά οι οικοδόμοι με τις σημαίες του Συνδικάτου και τα πανό τους. Από πίσω σε παράταξη οι Ομοσπονδίες και τα ταξικά συνδικάτα, με τους μουσικούς να δίνουν με τα τύμπανα τον τόνο στα συνθήματα της πορείας. Μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και συνταξιούχοι δήλωσαν «παρών». Πιο πίσω, τα μπλοκ των φοιτητών και σπουδαστών: «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Φτάνοντας στο Σύνταγμα, η κεφαλή της πορείας κινήθηκε προς την οδό Ξενοφώντος. Μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ, στη λυκοφωλιά των βιομηχάνων, τα συνθήματα πύκνωσαν, δυνάμωσαν: «Του κεφαλαίου ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις, στην ανατροπή του βρίσκονται οι λύσεις»! Οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του ΣΕΒ και κρέμασαν στην είσοδο αφίσες με το νόμισμα του ενός ευρώ. «Σας επιστρέφουμε την αύξηση του αίσχους που υπογράψατε με τους συμβιβασμένους της ΓΣΕΕ. Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες. Αυτόν διεκδικούμε! Τη νίκη θα τη φέρει ο ταξικός αγώνας!», ακούστηκε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης και η φωνή τους πνίγηκε στα συνθήματα: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλη». Η πορεία, μετά από μια σύντομη στάση στη Βουλή, συνεχίστηκε μέχρι και τα Προπύλαια.

Η «αύξηση» του ενός ευρώ επιστρέφεται στους βιομήχανους
Η «αύξηση» του ενός ευρώ επιστρέφεται στους βιομήχανους
Στη διαδήλωση βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους εκπρόσωποι των Παλαιστινίων Εργατών και των Ελλήνων Μεταναστών στο Τορόντο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ