«Τραμπουκισμός» (!) χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία της Συνέλευσης Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού (ΕΜΠΟ) του Παντείου Πανεπιστημίου, η παρέμβαση της Πανσπουδαστικής ΚΣ στη συνέλευση, με την οποία οι φοιτητές ζήτησαν το αυτονόητο: Το καίριο για τους φοιτητές ζήτημα των πιστωτικών μονάδων να συζητηθεί στο Τμήμα, να αποτελέσει θέμα συνέλευσης, ώστε να ενημερωθούν οι φοιτητές και να πάρουν θέση.
Να σημειωθεί ότι σε όλα σχεδόν τα τμήματα του Παντείου, κάτω και από την πίεση των φοιτητών, δεν έχουν εφαρμοστεί οι πιστωτικές μονάδες, οπότε «εύλογα» επιδιώχτηκε και στο ΕΜΠΟ να περάσει το μέτρο σχεδόν ...«στη ζούλα».
Δε σταματούν όμως εδώ οι «δημοκρατικές ευαισθησίες» των εκπροσώπων του τμήματος. Στην αρχή της συνέλευσης του τμήματος δρομολογήθηκε σχεδόν ομόφωνα η απαγόρευση των προφορικών ανακοινώσεων από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις στα αμφιθέατρα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Να επιτρέπεται - λέει - μόνο η ενημέρωση από κάποιον που παρακολουθεί το συγκεκριμένο μάθημα και όχι η προπαγάνδα!
Οταν η συνδικαλίστρια της Πανσπουδαστικής ΚΣ πήρε το λόγο και μίλησε για το άσυλο, για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και για «το αίμα που έχει χυθεί για να κατακτηθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες», κάποιοι καθηγητές της σχολής έβαλαν τα γέλια! Είπαν ότι είναι πολύ ξεπερασμένες αυτές οι απόψεις κι ότι το άσυλο είναι κατάλοιπο δικτατορικών καθεστώτων! Αντίθετα, η «ασυλία» των πολυεθνικών (βλέπε έρευνα του ΕΜΠΟ για λογαριασμό της VICHY) στα πανεπιστήμια είναι όπως φαίνεται... κατοχυρωμένο δικαίωμα του κεφαλαίου!
Αξιοι! Οι άνθρωποι του πνεύματος, η «αφρόκρεμα» της διανόησης και της προόδου... Αν έχεις τέτοιους πανεπιστημιακούς, τι τους θες τους υπουργούς.