Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει η δίωξη του συνδικαλιστή εισαγγελέα

Η πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγια, έχει στόχο «να φιμώσει όλους όσοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη και να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση στο χώρο».

Αυτά αναφέρει σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής για τη δίωξη του εισαγγελέα συνδικαλιστή και καλεί τον Σ. Χατζηγάκη να απαντήσει στη Βουλή, τι μέτρα θα πάρει για να παύσει η δίωξη του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων, για να σταματήσουν οι συμπεριφορές που πλήττουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την προσωπική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ότι «ο διορισμένος από την κυβέρνηση εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδάς, συνεχίζει την αυταρχική και αντιδημοκρατική δραστηριότητά του», ενώ υπενθυμίζει ότι πριν λίγους μήνες είχαμε και πάλι πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος τριών ακόμη συνδικαλιστών δικαστικών λειτουργών.

Οπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την πειθαρχική εξέταση σε βάρος του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων, «γιατί άσκησε το αναφαίρετο δικαίωμά του, να εκφέρει δημόσια τη γνώμη του και να ασκήσει κριτική για ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο Αχ. Κανταρτζής αναφέρει ότι ο Γ. Σανιδάς «ενώπιον 100 εισαγγελέων, που κάλεσε ο ίδιος, έκανε γενικευμένη επίθεση κατά του δικαιώματος διατύπωσης γνώμης από τους δικαστικούς λειτουργούς και προανήγγειλε την "ενοχή" του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων, πριν καν ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση». Επίσης, προσθέτει πως «όλα δείχνουν ότι με την κάλυψη αν όχι με τις "ευλογίες" της κυβέρνησης, ο κ. Σανιδάς συμπεριφέρεται αυταρχικά και εκφοβιστικά».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org