Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σύσκεψη καπνοπαραγωγών το Σάββατο

Στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου

Ευρεία σύσκεψη των καπνοπαραγωγών με στόχο τη διοργάνωση - κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των εγχώριων θιασωτών της, πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣΑ), το Σάββατο 12 Απρίλη και ώρα 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Οι καπνοπαραγωγοί αντιδρούν στη μεταφορά του 50% των επιδοτήσεων των καπνών στο Β Πυλώνα από το 2010, επειδή θεωρούν πως το μέτρο αυτό θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα εισοδήματα των εναπομεινάντων καπνοπαραγωγών.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΟΑΣΑ, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η ολική αποδέσμευση των επιδοτήσεων από την παραγωγή που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ - ΚΑΠΝΙΚΗ, θα έχει αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση, στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο και στην οικονομία των καπνοπαραγωγικών περιοχών που θα επιταχύνουν τη συρρίκνωση της καπνοκαλλιέργειας.

Με αφορμή την αλλαγή της ΚΑΠ που σχεδιάζεται στα πλαίσια του λεγόμενου «ελέγχου υγείας», η ΟΑΣΑ διεκδικεί:

  • Να μην υλοποιηθεί η μεταφορά του 50% των επιδοτήσεων στο δεύτερο πυλώνα από το 2010.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι «νόμιμες» και παράνομες παρακρατήσεις επί των επιδοτήσεων.
  • Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις με την παραγωγή και να αποτελούν οργανικό κομμάτι των ελάχιστων εγγυημένων τιμών που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής κάθε ποικιλίας.

Καλεί τους καπνοπαραγωγούς να αγωνιστούν για την προστασία του εισοδήματος, για να ανακάμψει η καπνοκαλλιέργεια και να αναζωογονηθούν παραγωγικά και οικονομικά οι καπνοπαραγωγικές περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ