Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
ΠΑΣΠ: Αγκαλιά με τις επιχειρήσεις...

Η ΠΑΣΠ, ειδικά το τελευταίο διάστημα, προσπαθεί να πείσει, από τη μία, ότι δεν έχει σχέση με «αυτό το κακό ΠΑΣΟΚ» που υπάρχει σήμερα και ότι μπορεί να το αλλάξει και, από την άλλη, να εμφανιστεί σαν συνεπής «αριστερή» δύναμη.

Τώρα, πόσο αριστερός είναι αυτός που όχι μόνο συμφωνεί με την περιβόητη «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, αλλά αναλαμβάνει και έμπρακτο ρόλο καλώντας σε ημερίδες «Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας» στις σχολές του Οικονομικού και της Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ημερίδες ίδιου περιεχομένου πραγματοποιεί και η ΔΑΠ. Και οι 2 με ομιλητές επιχειρηματίες, αναπαράγοντας ιδεολογήματα ότι «με τη σύνδεση Πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις οι φοιτητές θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά και με καλύτερους όρους», κρύβοντας βέβαια τον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν. Στο τέλος της ημερίδας, μοίρασαν πιστοποιητικά παρακολούθησης, πατώντας πάνω στην αγωνία των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων για περισσότερα εφόδια έχοντας ως μόνο στόχο να μεγαλώνει το πελατολόγιό τους.

Μάλλον έτσι εξηγείται η καούρα της μεν ΔΑΠ να προσπαθεί να πείσει ότι «δεν ενδιαφέρει τους φοιτητές το Ασφαλιστικό», της δε ΠΑΣΠ ότι πρέπει να πάμε με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Δηλαδή ή με την εργοδοσία ή με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Οι φοιτητές στις 9 Απρίλη πρέπει να δώσουν απάντηση. Με ισχυρή Πανσπουδαστική ΚΣ. Για να φύγουν οι εταιρείες από τις σχολές, Για να μη δουλεύει κανένας νέος ανασφάλιστος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ