Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ποιος δε θέλει τις φοιτητικές εκλογές;

Δεν κατέληξε σε απόφαση ούτε η χτεσινή (τέταρτη συνεχόμενη) συνάντηση, του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ, για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των φοιτητικών εκλογών. Η Πανσπουδαστική ΚΣ κατέθεσε πρόταση για εκλογές στις 9 Απρίλη. Ωστόσο, με αστείες προφάσεις τού στιλ «δε μας αρέσει η αίθουσα που συνεδριάζουμε», η παράταξη των ΕΑΑΚ ανέλαβε ρόλο διάλυσης της συνάντησης με σκοπό να μην καταλήξει σε ημερομηνία! Ενδεικτικό ήταν ότι η στάση των ΕΑΑΚ, που για αρκετές ώρες μποϊκόταραν τη διαδικασία, έδωσε τη δυνατότητα στις παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ να μην τοποθετηθούν καν! Αρκέστηκαν στο ρόλο του σιωπηλού παρατηρητή, ρόλος που βολεύει όσους θέλουν να αποβάλουν από πάνω τους τις ευθύνες τους για την κατάσταση του φοιτητικού κινήματος.

Μετά και τη χτεσινή συνάντηση, τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τις παραπάνω παρατάξεις: Ποιον βολεύει η κατάσταση αυτή στους συλλόγους και στο φοιτητικό κίνημα, όπου μια παράταξη, με βάση τους σχεδιασμούς και πιθανά τις επαφές της, μπορεί να μπλοκάρει τη λειτουργία 200 συλλόγων στα πανεπιστήμια και 72 συλλόγων στα ΤΕΙ; Την περίοδο αυτή που προχωράει η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων ποιον βολεύει να μη γίνουν οι εκλογές; Ποιον βολεύουν οι φοιτητικές εκλογές κατόπιν εορτής, ανάμεσα στο αρνί του Πάσχα και τις καλοκαιρινές διακοπές;

Η Πανσπουδαστική καλεί τους φοιτητές με τη δράση και τη στάση τους να βάλουν τέρμα στη διαλυτική αυτή κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα και θα πάρει πρωτοβουλία να καλέσει όλα τα ΔΣ των συλλόγων να πάρουν θέση για την ημερομηνία των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ