Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δικαίωμα η ειδική αγωγή

Δράση για την πραγματική αναβάθμιση της ειδικής αγωγής έχει αναλάβει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μπροστά και στην επικείμενη κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου. Χτες, κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισκέφτηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου έχει τριάντα μαθητές (δέκα από τους οποίους ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα) σε 6 τμήματα. Οπως πολλά ειδικά σχολεία, αντιμετωπίζει ελλείψεις σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό αφού δεν υπάρχει ψυχολόγος και λογοθεραπευτής και η εργοθεραπεύτρια καλύπτει ώρες και σε άλλο σχολείο, ενώ δεν υπάρχει μουσικός, κάτι που σε ένα ειδικό σχολείο δε συνιστά «πολυτέλεια», αλλά πραγματική ανάγκη.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ ανέπτυξαν τους στόχους πάλης των ταξικών δυνάμεων συνολικά για την ειδική αγωγή, επισήμαναν ότι και το επικείμενο νομοσχέδιο κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση τόσο για την ειδική αγωγή όσο και για το προσωπικό των ειδικών σχολείων. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προγραμματίζει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ειδική αγωγή ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου, με περιοδείες, συγκέντρωση υπογραφών σε κείμενο που προβάλλει αιτήματα για πραγματική αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και καλεί εκπαιδευτικούς, προσωπικό ειδικών σχολείων, γονείς και ΑμΕΑ να διεκδικήσουν πραγματική αναβάθμιση της ειδικής αγωγής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ