Κυριακή 9 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Στη Ραμάλα του αγώνα και της ελπίδας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συμμετέχοντας στο 4ο Συνέδριο του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, εξέφρασε την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό

Εικόνες καταστροφής από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα

Associated Press

Εικόνες καταστροφής από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα
Την ισραηλινή βαρβαρότητα στις πραγματικές της διαστάσεις που ζει ο παλαιστινιακός λαός, εξαιτίας της κατοχής, διαπίστωσαν για ακόμα μία φορά τα μέλη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, αποτελούμενης από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων, και τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, που βρέθηκε στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης (6-7 Φλεβάρη) για το 4ο Συνέδριο του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έδωσε το «παρών» σε μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Ραμάλα, με την οποία ξεκίνησε το Συνέδριο, με στόχο την καταδίκη της απάνθρωπης σφαγής στη Γάζα. Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου παραβρέθηκαν όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο πρωθυπουργός και εκπρόσωπος της «Χαμάς». Επίσης χαιρέτισε και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό ο εκπρόσωπος του ΚΚ Ισραήλ. Χαιρέτισαν ακόμα οι εκπρόσωποι του Ιορδανικού ΚΚ και του ΚΚ Κίνας, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα: Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ (συμμετείχε και χαιρέτισε εκ μέρους των ξένων αντιπροσωπειών ο ΓΓ της ΚΕ του Μπλέιντ Ντζιμάντε), ΑΚΕΛ Κύπρου, Γαλλικό ΚΚ, «Αριστερά» Γερμανίας, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, ΚΚ Βρετανίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών και η Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας.

Οι αντιπροσωπείες, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κοινωνικές οργανώσεις, που τους έδωσαν την εικόνα της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός. Με το τείχος να μετατρέπεται σε φυλακή για τους ανθρώπους αυτούς και οι ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά και υποδομές να κάνουν τη ζωή τους κόλαση, ενώ οι ισραηλινές μπουλντόζες εξακολουθούν το έργο της κατεδάφισης παλαιστινιακών κατοικιών...

Οι ξένες αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στο Συνέδριο, πραγματοποίησαν επισκέψεις στην Ιεριχώ, στην ιορδανική κοιλάδα και στη Δυτική Οχθη, που είναι η ευφορότερη περιοχή στην Παλαιστίνη. Μία περιοχή κατά κύριο λόγο καταπατημένη από τους Ισραηλινούς, με ελάχιστη γη να απομένει για τους Παλαιστινίους, που αναγκάζονται να γίνονται εργάτες γης στους κατακτητές με πενιχρές αμοιβές.

Η αποστολή του ΚΚΕ, μέσα από δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ, μπόρεσε να εκφράσει την αγωνιστική αλληλεγγύη των κομμουνιστών και του αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος της Ελλάδας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που διεκδικεί μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, βιώσιμη πατρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ