Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εκδικητική πολιτική εναντίον των αγωνιζόμενων μαθητών

Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση του ΚΚΕ για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών

Καθαρά «εκδικητική» εναντίον των μαθητών που κινητοποιούνται, χαρακτήρισε την πολιτική του υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησής του σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία περιορίζονται οι εκδρομές των μαθητών, προκειμένου, δήθεν, να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Εμφανώς υποκριτική ήταν η απάντηση του υφυπουργού Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος υποστήριξε ότι το υπουργείο πρέπει να «ενδιαφέρεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες», αλλιώς «συνεργεί το υπουργείο στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης», αναρωτώμενος αν «οι κινητοποιήσεις πρέπει να αποτελούν το άλλοθι για την απορύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας;»

«Αν θέλετε να πάρετε μέτρα, να πάρετε μέτρα για να μονιμοποιηθούν οι καθηγητές, να γίνουν οι αναγκαίοι διορισμοί από τώρα και για την επόμενη χρονιά», τόνισε ανταπαντώντας ο Γιάννης Πρωτούλης και συνέχισε: «Να λύσετε τα ζητήματα τώρα των ελλείψεων σε βιβλία, σε αίθουσες και όλα τα υπόλοιπα και βέβαια, αν θέλετε ουσιαστικά να πάρετε μέτρα, να πάρετε μέτρα και ενάντια στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του υπουργείου για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών σημείωσε πως «οι προτεινόμενες λύσεις στερούνται κάθε σοβαρότητας και ως προς το αποτέλεσμα, αλλά έχουν εκδικητικό χαρακτήρα απέναντι στους μαθητές, γιατί πρέπει εδώ να δώσουμε μια ερμηνεία πού οφείλονται οι χαμένες διδακτικές ώρες». Συνέχισε, λέγοντας, πως οφείλονται στις «ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και το μήνα Γενάρη. Πού οφείλεται το ότι τα μαθήματα δεν ξεκίνησαν στις 11 Σεπτέμβρη, αλλά πολλά σχολεία δεν είχαν βιβλία, δεν είχαν καθηγητές μέχρι και το μήνα Νοέμβρη; Πού οφείλεται; Στους μαθητές οφείλεται; Οφείλεται αποκλειστικά στο υπουργείο Παιδείας».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως «θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, ότι ο αγώνας των μαθητών δηλαδή ενοχοποιείται για τις χαμένες διδακτικές ώρες και παίρνονται τέτοια μέτρα, μέτρα που οι ίδιοι οι μαθητές κιόλας να διαλέξουν αν θα πάνε εκδρομή, που και η εκδρομή είναι μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, ή πώς θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες. Η Ομοσπονδία Γονέων σας καταγγέλλει στο Δελτίο Τύπου ότι με το καθήκον τάχα της αναπλήρωσης που κόβετε περιπάτους και καλείται τα σχολεία να οργανώσουν εκδρομές, οργανώνετε πενθήμερες εκδρομές, κατά προτίμηση καθημερινές μέρες για να απορροφηθούν κιόλας και κάποια εκατομμύρια ευρώ από τα υπόλοιπα των κοινοτικών κονδυλίων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Με αφορμή τις χαμένες ώρες, και να ποινικοποιήσουμε τους αγώνες, αλλά να μαζέψουμε και κάνα φράγκο παραπάνω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ