Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Συνεννοηθήκαμε;

Ακόμα και η αθλιότητα έχει όρια. Το να προσπαθείς να «τσουβαλιάσεις» τις θέσεις του ΚΚΕ για το Σκοπιανό με τις θέσεις του ...Καρατζαφέρη (!), σημαίνει ότι αυτά τα όρια έχουν ξεπεραστεί.

Την εκτός ορίων αθλιότητα διέπραξε την Κυριακή η εφημερίδα «Καθημερινή». Από αβλεψία; Δεν το πιστεύουμε. Από αντικομμουνιστική εμπάθεια που φτάνει τα όρια της βλακείας; Δεν το αποκλείουμε. Από έλλειμμα σοβαρότητας και εντιμότητας, πολιτικής και δημοσιογραφικής; Δε θα μας εξέπληττε.

Οπως και να 'χει, ο κύριος που συνέγραψε και υπέγραψε το συγκεκριμένο «ρεπορτάζ» για να υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι «ο Καρατζαφέρης και το ΚΚΕ» κινούνται περίπου παράλληλα στο «πατριωτικό τόξο (που) ενεργοποιείται», ας έχει υπόψη του ότι:

Πρώτον, στις αρχές της δεκαετίας του '90, που η εφημερίδα του είχε ντυθεί «Μακεδονομάχος» και συνδαύλιζε μαζί με τους κάθε λογής και απόχρωσης «Καρατζαφέρηδες» τα εθνικιστικά συλλαλητήρια της «σκοπιανοφαγίας» και της εθνικιστικής υστερίας, το ΚΚΕ βρισκόταν στην αντίπερα όχθη και κατακτούσε ως τίτλο τιμής εκείνο το «πλην Λακεδαιμονίων».

Δεύτερον και μιας και ο λόγος περί πατριωτισμού, όταν η εφημερίδα του, η «Καθημερινή», τη μέρα που έμπαιναν τα Ες - Ες στην Αθήνα έγραφε με άλλα λόγια εκείνο το αλήστου μνήμης «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», το ΚΚΕ ήταν στα βουνά και πολεμούσε τον κατακτητή.

Εντάξει;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ