Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Αύριο η δίκη του Μπάμπη Τεννέ

Συγκέντρωση στα δικαστήρια (9 π.μ.) από το ΠΑΜΕ. Επιστολή καταδίκης της δίωξης και του Β. Ριφουνά από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ τον Απρίλη του 2006

Eurokinissi

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ τον Απρίλη του 2006
Ενας ακόμα συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ κάθεται αύριο στο εδώλιο, διωκόμενος επειδή περιφρούρησε το δικαίωμα στην απεργία. Και η νέα δίκη - θα γίνει στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών - εκφράζει την πολιτική έντασης της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας «επάξια» την αυταρχική σκυτάλη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν μαζικά την αλληλεγγύη τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, αύριο στις 9 π.μ.

Ο Μπάμπης Τεννές, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γ. Χάρδα και τον Δ. Μπουραντώνη, επίσης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, δικάζονται με την κατηγορία ότι μαζί με άλλους εργαζόμενους εμπόδισαν απορριμματοφόρα, του απεργοσπαστικού μηχανισμού που είχε στήσει ο Δήμος Αθηναίων, να μπουν στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, στα πλαίσια της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τον Απρίλη του 2006.

Στο μεταξύ, τη δίωξη σε βάρος του Α΄ αντιπροέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Βασίλη Ριφουνά, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Απασχόλησης, τα κόμματα και άλλους φορείς, τονίζει ότι η παράνομη απόλυσή του από την επιχείρηση «ΚΑΡΜΠΟΝ ΛΟΡΑΪΝ ΕΛΛΑΣ», στην οποία εργαζόταν ο συνδικαλιστής, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των αντιδημοκρατικών συνθηκών που επικρατούν στους χώρους εργασίας.

Σημειώνει ότι ο συνδικαλιστής απολύθηκε παρά το γεγονός ότι δικαιώθηκε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή του άρθρου 15 του ν. 1264/1982. Οτι η επιχείρηση καταπάτησε προκλητικά τη δικαστική απόφαση που δικαίωνε τον Βασίλη Ριφουνά. Καλεί τέλος την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να σταματήσει η κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Οπως καλεί και τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτά τα φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ