Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ «SEA DIAMOND»
Εκβιασμοί από το εφοπλιστικό σινάφι

Πλοιοκτήτρια κρουαζιερόπλοιων ζητά να πάψουν οι αντιδράσεις των κατοίκων, με την απειλή ότι δε θα ξαναπροσεγγίσει το νησί τους!

«Τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμεθα ότι με αφορμή το ατυχές γεγονός της βύθισης του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND πολλοί Σύλλογοι, καθώς επίσης και Οργανώσεις της Σαντορίνης έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρείας, σε μια προσπάθεια, που, εάν ευοδωθεί, τα αποτελέσματά της θα είναι εντελώς καταστρεπτικά για τον τουρισμό του νησιού».

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από τα όσα εξωφρενικά αναφέρονται σε κατάπτυστη επιστολή που έστειλε στο Δήμο Σαντορίνης, στις 20 Φλεβάρη, η εταιρεία «Monarch Cruises», πλοιοκτήτρια των κρουαζιερόπλοιων «OCEAN COUNTESS», «BLUE MONARCH» και «OCEAN MONARCH».

Από την επιστολή γίνεται ολοφάνερο ότι αφού δεν «έπιασαν» η κοροϊδία και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού σε βάρος των κατοίκων της Σαντορίνης που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή καθαρή θάλασσα, τώρα η εταιρεία ΛΟΥΗΣ, πλοιοκτήτρια του «SEA DIAMOND», αποθρασυμένη από την πλήρη κάλυψη που της προσφέρει η φιλοεφοπλιστική κυβέρνηση της ΝΔ - συνεχίζοντας στην ίδια ρότα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (βλέπε «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ») - θέτει σε εφαρμογή ...«άλλα μέσα». Αυτά του εκβιασμού και των απειλών συνολικά από το εφοπλιστικό «σινάφι»!

Οι κάτοικοι του νησιού, μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα και ήδη έχουν ξεκινήσει σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για να σώσουν τη θάλασσα της Σαντορίνης και της ευρύτερης περιοχής, από τη σταδιακή ρύπανση που προκαλεί το κρουαζιερόπλοιο - τοξική βόμβα «SEA DIAMOND», το οποίο εδώ και 10 μήνες βρίσκεται βουλιαγμένο στο λιμάνι. Οι κάτοικοι με τις κινητοποιήσεις τους απαιτούν την απάντληση των πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές καυσίμων του πλοίου, την ανέλκυσή του και την πλήρη απορρύπανση της θάλασσας.

Η εταιρεία «Monarch Cruises» απειλεί ότι αν δε σταματήσουν οι ...«αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες», όπως χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις των νησιωτών, «θα διαμαρτυρηθούμε εντονότατα και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο», στο οποίο, όπως ξεκαθαρίζει, συμπεριλαμβάνεται και η ματαίωση «των προσεγγίσεων των πλοίων μας στο όμορφο νησί σας»!

Το θέμα του «SEA DIAMOND», φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ