Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δυστυχώς, χάσαμε...

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ καιρό, μας είχε δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι βαδίζουμε ολοταχώς, προς την απόσπαση άλλης μιας πρώτης θέσης, στο παγκόσμιο στερέωμα.

Κάτι, το γνωστό σε όλους σίριαλ Τριανταφυλλόπουλου - Κορκολή, κάτι μια σειρά άλλες, απείρου... κάλλους, τηλεοπτικές εκπομπές, κάτι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, που όλο και περισσότερο μοιάζουν με βιντεοκασέτες - πορνό της κακιάς ώρας, λέγαμε πως όπου να 'ναι, θα μας αναγνωριστεί η πρωτοπορία στην παραγωγή «τηλεοπτικων σκουπιδιών».

Ολ' αυτά, όμως, μέχρι χτες. Μέχρι, που ακούσαμε και είδαμε την Τσέχα τηλεπαρουσιάστρια, να παρουσιάζει ολόγυμνη το δελτίο καιρού...

Φαίνεται, πως χάσαμε τη σπιρτάδα και την τόλμη μας... Εχουμε επαναπαυθεί στις μέχρι τώρα δάφνες μας και νομίζουμε πως οι άλλοι κοιμούνται...

Μα, πού ακούστηκε, να μας βγαίνουν μπροστά οι Τσέχοι σε πρωτοπόρες ιδέες και πρακτικές. Αυτοί, δεν ξέρουν ακόμη τι σημαίνει «αγορά» και «ανταγωνισμός». Δεν έχουν κλείσει ακόμη, ούτε καν μια δεκαετία «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Αν τους ρωτήσεις τι σημαίνει «τηλεθέαση», θα ψάχνουν σε βιβλίο μαγειρικής, για να βρουν ποια σάλτσα είναι...

Το γεγονός, πάντως, πρέπει να μας γίνει μάθημα. Οι συντελεστές και παράγοντες των τηλεοπτικών πραγμάτων της χώρας και δη, των ιδιωτικών καναλιών, πρέπει να ανασκουμπωθούν. Τέρμα ο εφησυχασμός... Η αντεπίθεσή μας πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική.

Για να δούμε...

ΠΑΝΤΩΣ οι Σουφλιάς και Μάνος δε χρειάζονται, τον καιρό αυτό, τη συμπαράσταση γυμνών παρουσιών, για να προσελκύσουν τα ΜΜΕ.

Είναι περιζήτητοι, παρότι δεν έχουν τίποτε ουσιαστικά να πουν, εκτός από την αδυναμία τους, να επιλέξουν ποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκπροσωπεί τις πιο γνήσιες νεοφιλελεύθερες και νεοσυντηρητικές απόψεις και θέσεις.

Τέλος, πάντων, κάτι είναι κι αυτό... Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ