Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα - Γ. Κασουλίδη

Ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό είχαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Πρόεδρος της Κύπρου με το ΔΗΣΥ, Γ. Κασουλίδης, κατά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

«Είναι φανερό ότι η συνάντηση με τον κύριο Κασουλίδη ασχολήθηκε με το θέμα που απασχολεί και εμάς και φυσικά τον κυπριακό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις, με το θέμα του Κυπριακού. Παρακολουθούμε πάντα από κοντά τις εξελίξεις. Το θεωρούμε ένα πρόβλημα που σήμερα ακόμα περισσότερο περιπλέκεται λόγω της κατάστασης στην περιοχή, ξεκινώντας από τα Βαλκάνια και φθάνοντας μέχρι τη Γάζα, τον Ευφράτη και παραπέρα. Η περιοχή σχετίζεται με μια σειρά οξυμένους ανταγωνισμούς για το πετρέλαιο και άλλα ζητήματα.

Εμείς, βεβαίως, πάντα παραμένουμε στο πλευρό του κυπριακού λαού για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, μια επίλυση που θα διασφαλίσει - και εμείς το εννοούμε - ένα κράτος βιώσιμο, ενιαίο, ομοσπονδία διζωνική. Είναι μια βασική προϋπόθεση για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ζήσει ήσυχος και οι δύο κοινότητες να ζήσουν με βάση το αμοιβαίο συμφέρον».

Ο Γ. Κασουλίδης με τη σειρά του εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με την Αλ. Παπαρήγα και είπε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό. «Ακούσαμε, είπε, με πολύ ενδιαφέρον τις αναλύσεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ και είπαμε και εμείς τις δικές μας. Συμφωνούμε στο γεγονός ότι η Κύπρος πρέπει να πετύχει την ανεξαρτησία της, την απαλλαγή της από την εισβολή και την κατοχή και να είναι ένα ισοδύναμο ευρωπαϊκό κράτος με τα άλλα κράτη - μέλη, με κύρος και αξιοπιστία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ