Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το πρωί, όταν ο οικοδόμος που δούλευε στις εργασίες κατεδάφισης κτιρίου στον Κολωνό (Μεγίστης Λαύρας και Ανωμέρας), καταπλακώθηκε από μπάζα. Ο εργάτης απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαγνώστηκε κάταγμα στο δεξί του πόδι.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τη διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα αποφάσισε χτες η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου -ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ- που αποδέχτηκε την πρόταση της διοίκησης της τράπεζας για την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία τους και με περιεχόμενο τέτοιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων. Ενώ καταδίκασαν την απόφαση της πλειοψηφίας να δεχτεί την πρόταση της διοίκησης, που είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΑΡΤΑ: Τη διασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών στέγασης, διατροφής και υγειονομικής φροντίδας από τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση Αρτας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο της πόλης, απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Αρτας με αφορμή τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε εγκαταλειμμένο πτηνοτροφείο, όπου αναδείχτηκαν οι άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι οικονομικοί μετανάστες. Ο πρόεδρος του ΕΚ, Νικήτας Γλυνάτσης, μαζί με κλιμάκιο της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τους σκληρά δοκιμαζόμενους εργάτες. Το ΕΚ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιοχής, τους αγρότες και τους επαγγελματίες να απαιτήσουν και να επιβάλουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για όλους.

«ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»: Την απόλυση δυο εργαζομένων γυναικών από το σούπερ μάρκετ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», στην Καλαμπάκα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους η απόφαση του δικαστηρίου (2016-07-02 00:00:00.0)
Συσκέψεις και συνελεύσεις για την προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου (2014-09-26 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες με επίκεντρο τους ανέργους (2014-09-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-12-28 00:00:00.0)
Μαζικές κινητοποιήσεις παντού. (2004-11-11 00:00:00.0)
Αγωνιστικός συναγερμός (2001-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ