Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Στο δρόμο κατά της ακρίβειας

Από τη χτεσινή πικετοφορία
Από τη χτεσινή πικετοφορία
«Ακρίβεια, ανεργία, πληθωρισμός, όλα τα πληρώνει ο λαός», κατήγγειλαν χτες το πρωί συνταξιούχοι της Αθήνας, οι οποίοι πραγματοποίησαν πικετοφορία διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας, στους δρόμους της πόλης, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Το ραντεβού είχε οριστεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Από εκεί οι συνταξιούχοι με κρεμασμένες τις πικέτες τους διέσχισαν τις οδούς Ευριπίδου, Αιόλου, βγήκαν στη Σταδίου για να καταλήξουν και να ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία τους στην Ομόνοια. Χαρακτηριστικό ήταν το φέιγ βολάν που μοίραζαν οι συνταξιούχοι και το οποίο έγραφε: «Με συντάξεις πείνας πρέπει: Να πάρουμε τα φάρμακά μας. Να αγοράσουμε πετρέλαιο να ζεσταθούμε. Να βάλουμε κάτι παραπάνω στο γιορτινό τραπέζι. Να πάρουμε και κανένα δωράκι στα εγγόνια μας. Τι περισσεύει για φαγητό και τις άλλες ζωτικές μας ανάγκες;».

Στο τέλος της κινητοποίησης ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι βρίσκονται στους δρόμους και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τους συνταξιούχους είναι τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ