Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την αυριανή απεργία

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους των κλάδων που αύριο και μεθαύριο θα βρεθούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, να μπουν στη μάχη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση (11 π.μ., Προπύλαια) με τα μπλοκ του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, απευθύνουν παρατάξεις, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Αύριο απεργούν ή απέχουν από την εργασία τους γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές. Την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αποχή από την εργασία και τρίωρη στάση από τους δημοσιογράφους.

Το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) καλούν τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, οδοντογιατρούς, φαρμακοποιούς και κτηνιάτρους να οργανώσουν την απεργία μαζί με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ συγκροτώντας παντού απεργιακές επιτροπές. «Τα αντιλαϊκά μέτρα και η νέα αντιασφαλιστική επίθεση στηρίζονται από τις συμβιβασμένες ηγεσίες του ΠΙΣ, του ΠΦΣ και της ΕΟΟ και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Γι' αυτές τις ηγεσίες το πρόβλημα δεν είναι η ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων αλλά η κατάργηση κάποιων διατάξεων» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση.

Μάλιστα χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου των παραπάνω ηγεσιών ενόψει της αυριανής απεργίας, εκφράστηκε η προσήλωση στο διάλογο, ενώ μόνο ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ζήτησε την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαετίας. Αντίστοιχη σε ό,τι αφορά τον προσανατολισμό της πλειοψηφίας, ήταν και η σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις Επαγγελματικές Ενώσεις που έγινε χτες στην ΕΣΗΕΑ.

Απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ έχει κηρύξει για αύριο και το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, για να καλύψει τους μισθωτούς μηχανικούς μέλη του. Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση με το πλαίσιό του απευθύνει και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Ενώ και οι σύλλογοι φοιτητών της Νομικής και της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ καλούν τους φοιτητές να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ