Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ
Από τη χτεσινή συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με την ΟΣΠΑ |
Η διεκδίκηση δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα και η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων από σύσσωμο τον ελληνικό λαό είναι για το ΚΚΕ κυρίαρχα ζητήματα και προς αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις.
Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα. Οι εκπρόσωποι της ΟΣΠΑ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις στον όμιλο της ΟΑ και άκουσαν τις θέσεις του Κόμματος που ανέπτυξε η Αλέκα Παπαρήγα και για την ΟΑ και γενικότερα για τις αερομεταφορές. Χαρακτήρισαν σημαντικές τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Κόμματος ενάντια στο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της ΟΑ, καθώς και την παρέμβαση που εκδηλώθηκε αμέσως μετά την αναγγελία του «λουκέτου» στον όμιλο από την κυβέρνηση, με περιοδείες στους χώρους δουλιάς και τις δημόσιες δηλώσεις τόσο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ όσο και άλλων στελεχών του Κόμματος.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ δήλωσε:
«Εμείς θεωρούμε ότι η "Ολυμπιακή" αυτή τη στιγμή είναι το θύμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς και της πολιτικής επιλογής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που έχει συμφωνηθεί βεβαίως και από τις ελληνικές κυβερνήσεις, να κυριαρχήσουν δυο - τρεις αεροπορικές εταιρείες. Ο ελληνικός λαός σύσσωμος πρέπει να δει το θέμα σαν δική του υπόθεση. Πρέπει να διεκδικήσει δημόσιο εθνικό αερομεταφορέα, να καταλάβει ότι όλα όσα λέγονται για την "Ολυμπιακή", είτε αντιπροσωπεύουν υπαρκτά προβλήματα είτε όχι, είναι προσχήματα για τη συρρίκνωσή της και για το άνοιγμα του δρόμου να κυριαρχήσουν ιδιώτες στον ελληνικό χώρο και στις διεθνείς μεταφορές με αφετηρία την Ελλάδα.
Το δεύτερο μέτωπο πρέπει να είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που είτε δουλεύει κάποιος στο δημόσιο τομέα, είτε στις πρώην ΔΕΚΟ, είτε στον ιδιωτικό τομέα, δέχεται μια ενιαία επίθεση που οδηγεί στην ανεργία, στην αφαίρεση δικαιωμάτων, στην εργασιακή περιπλάνηση και στη μεγάλη ανασφάλεια. Εμείς λέμε: Ενας για όλους και όλοι για έναν.
Η υπόθεση της "Ολυμπιακής" πρέπει να γίνει πανελλαδικό ζήτημα. Να μη μείνει χώρος δουλιάς, να μη μείνει γειτονιά που να μη διατρανώσει την αντίθεσή της σε αυτές τις εξελίξεις. Και εν πάση περιπτώσει, αυτοί που πρέπει να πληρώσουν είναι αυτοί που έχουν τις πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή"».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ύπαρξη της εταιρείας «Πάνθεον» την ώρα που απαξιώνεται η «Ολυμπιακή», που γίνονται προσπάθειες να πωληθεί και να μείνουν στρατιές ανέργων, στην οποία εταιρεία πληρώνονται αρκετοί άνθρωποι που είναι στο ΔΣ και κάποιοι υπάλληλοι, χωρίς να έχουν αντικείμενο εργασίας, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Μα είπαμε. Εγινε προγραμματισμένη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της "Ολυμπιακής" για να δημιουργηθεί ζωτικός χώρος για επιχειρηματίες ιδιώτες και στη συνέχεια, στην πορεία λέμε, ζωτικός χώρος για πανευρωπαϊκές μονοπωλιακές αεροπορικές εταιρείες».