Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα κόκκινα νιάτα
  •  Πλούσιο το πολιτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα
  •  Τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Λουλέ

Στη «μάχη» για την επιτυχία των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ έχουν ριχτεί τα «κόκκινα» νιάτα στη Λάρισα. Η αυλαία των εκδηλώσεων, που θα είναι τριήμερες, θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο Λάρισας και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη συναυλία που θα δώσουν οι Θάνος Μικρούτσικος και Βασίλης Παπακωνσταντίνου την Κυριακή στο γήπεδο Αλκαζάρ.

Καθημερινά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες σε συνοικίες και νεανικά στέκια, καλώντας τους νέους να συμμετάσχουν στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και αγώνα.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων το Σάββατο το βράδυ θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Παρασκευή θα γίνει ομιλία από μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιερώματα, συζητήσεις για τα ναρκωτικά και την κοινωνική ασφάλιση και αθλητικές εκδηλώσεις. Πολλοί και αξιόλογοι είναι οι καλλιτέχνες και τα μουσικά συγκροτήματα που θα συμμετέχουν. Την Παρασκευή στο Κηποθέατρο θα δώσει συναυλία το συγκρότημα ΑΠΟΥΡΙΜΑΚ, το Σάββατο ο Μίλτος Πασχαλίδης. Θα συμμετέχουν, επίσης, το λαϊκό συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ» και άλλα χορευτικά και ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα.

Αφιέρωμα στον Κώστα Λουλέ


Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στη Λάρισα είναι αφιερωμένες στον αείμνηστο κομμουνιστή Κώστα Λουλέ, που φέτος συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατό του. Τιμητική εκδήλωση για τη ζωή και τη δράση του Κώστα Λουλέ θα γίνει το Σάββατο στις 8.45 μ.μ. στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ στο Κηποθέατρο.

Το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ και η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης. Οι ίδιοι δεν κρύβουν ότι «η εξιστόρηση της ζωής του Κώστα Λουλέ που θα γίνει, είναι δύσκολο έργο και σίγουρα δε χωράει σε μια τιμητική εκδήλωση». Η εκδήλωση, εκτός από την εξιστόρηση της ζωής της εξέχουσας μορφής του κομμουνιστικού κινήματος που θα γίνει από ηθοποιούς, θα περιλαμβάνει και έκθεση φωτογραφικού υλικού και προβολή σλάιτς.

  • Μιλώντας στο «Ρ» η Λίτσα Ούντρια, μέλος του γραφείου της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, δηλώνει: «Για πολλούς από μας τους Θεσσαλούς κομμουνιστές η γνωριμία μας με τον Κώστα Λουλέ αποτέλεσε το "μπόλι" μας με το ΚΚΕ. Οχι μόνο γιατί είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με μια εξέχουσα μορφή του κομμουνιστικού κινήματος, αλλά και γιατί είχαμε την ευτυχία να γνωριστούμε μ' ένα απλόν άνθρωπο του λαού, γέννημα - θρέμμα της θεσσαλικής γης. Οι νεότεροι στη Θεσσαλία τον γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Πάντα είχε ένα καλό λόγο, μια συμβουλή για να μας βοηθήσει στο δύσκολο και μακρύ δρόμο. Θα έλεγε κανείς, χωρίς υπερβολή, ότι η ανάπτυξη της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας, η ανάδειξη νέων στελεχών και η διατήρηση του κύρους και της επιρροής του Κόμματος στην περιοχή οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σ' αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι συχνά μας έλεγε: "Στον απλό κόσμο, στο χωριό, να μιλάς στη γλώσσα του. Να σε καταλαβαίνει και η "μπάμπου". Μόνο έτσι θα μπορείς να προβάλλεις και να εκλαϊκεύεις την πολιτική του Κόμματος. Αλλιώς θα λένε τι ωραία που τα είπε, τίποτα δεν καταλάβαμε".

Και συνεχίζει:«Ο μπαρμπα - Κώστας Λουλές έζησε και πέθανε - όπως ο ίδιος ευχόταν για όλους τους αγωνιστές - "ορθοστατών και ορθοβαδίζων", παραδίδοντας στις νεότερες γενιές των κομμουνιστών ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο λαϊκού αγωνιστή. Το αφιέρωμα στον Κώστα Λουλέ, που διοργανώνει η Οργάνωση Λάρισας της ΚΝΕ, στα πλαίσια των φεστιβαλικών εκδηλώσεων, μας προκαλεί συγκίνηση, αλλά και μας γεμίζει υπερηφάνεια για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Ο "σπόρος" μιας κομμουνιστικής αντίληψης για τη ζωή και αγωνιστικής δράσης υπέρ των συμφερόντων του λαού, που ο μπαρμπα - Κώστας Λουλές έσπειρε στη θεσσαλική γη, φέρνει καρπούς. Κι αυτό, στις σημερινές δύσκολες εποχές, είναι το πλέον αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ