Προφυλακίστηκαν χτες οι τρεις νεαροί από τα Βορύζια που αντιμετώπιζαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, εκβιασμούς σε επιχειρηματίες, μετά από απόφαση της ανακρίτριας Ηρακλείου. Με τις ίδιες κατηγορίες αναζητούνται άλλοι τέσσερις, ένας εκ των οποίων παραδόθηκε το Σαββατοκύριακο και ο οποίος πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίστηκαν και χτες από το πρωί σε σπίτια ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι. Για την αιματηρή ενέδρα σε βάρος των αστυνομικών που τραυματίστηκαν στα Ζωνιανά η δικογραφία θα έχει σχηματιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.
Στο μεταξύ, συγκέντρωση και πορεία «ενάντια στην εγκληματικότητα στο Νομό Ρεθύμνου» πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι μετά από κάλεσμα του νομάρχη Ρεθύμνου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή, παρά το γεγονός ότι με επίσημο έγγραφο του νομάρχη δε λειτούργησαν τα σχολεία, ενώ και ο εμπορικός σύλλογος με ανακοίνωσή του καλούσε τους εμπόρους να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.