Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Τριπλή συμμετοχή

Ημέρα του Κυπέλλου UEFA η σημερινή και από τις πέντε ελληνικές ομάδες, που συμμετέχουν στο θεσμό, στο γήπεδο θα βρεθούν οι τρεις. ΑΕΚ και Πανιώνιος έχουν ρεπό. Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Κοπεγχάγη (21.15, MEGA) την ομώνυμη ομάδα, ο Αρης υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα (21.45, ΝΕΤ) και η Λάρισα φιλοξενεί τη Ζενίτ (17.30, ΑΛΦΑ).

Με στόχο το διπλό, που σε μεγάλο βαθμό θα του εξασφαλίσει την πρόκριση, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας «σε κάθε παιχνίδι», όπως είπε ο Πεσέιρο. Προσθέτοντας ότι «ξέρουμε τις ευθύνες του ματς, όσο και τις δυσκολίες του, αφού θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα». Αναγνωρίζει ότι τίθεται ζήτημα κούρασης, αλλά «θα κάνουμε όσες περισσότερες αλλαγές χρειαζόμαστε για να την κοντρολάρουμε.

Χωρίς άγχος θέλει ο Μπάγεβιτς να αγωνιστεί ο Αρης για τη νίκη απόψε, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στο θεσμό. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός παραδέχεται πως οι απαιτήσεις των φιλάθλων έχουν αυξηθεί, αλλά τόνισε πως η πίεση δε θα βοηθήσει. Αναφερόμενος στον Ερυθρό Αστέρα μίλησε για «μια καλή ομάδα, που βασίζεται στο σύνολο αλλά διαθέτει και καλούς παίκτες, που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή».

Με οδηγό την αναμέτρηση απέναντι στην Μπλάκμπερν, η Λάρισα υποδέχεται τη Ζενίτ. Οι «βυσσινί» θέλουν τη νίκη, ώστε να διατηρήσουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Ο Δώνης πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί, και το λέει στους παίχτες του. Αρκεί βέβαια... «να παίξετε όπως ξέρετε». Σύμμαχος (σε ψυχολογικό επίπεδο) η θετική προϊστορία των γηπεδούχων. Σε επτά, εντός έδρας, ευρωπαϊκές αναμετρήσεις μετρά πέντε νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ