Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Επιστροφή στη δράση

Με τα ματς ΑΕΚ - Ατρόμητος, Εργοτέλης - ΠΑΟ και Ολυμπιακός - ΟΦΗ να δεσπόζουν στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής αρχίζει και πάλι η Α' Εθνική

Στον πάγκο του Αρη συνεχίζει την καριέρα του ο Μπάγεβιτς

Sportidea

Στον πάγκο του Αρη συνεχίζει την καριέρα του ο Μπάγεβιτς
Επιστροφή στη δράση για το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΑΠ που είχε διακοπεί για δυο βδομάδες λόγω του αγώνα της Εθνικής στη Νορβηγία και των εθνικών εκλογών. Το σημερινό... μενού περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής. Ας τα δούμε αναλυτικότερα:

Το κυριότερο ματς της ημέρας θα γίνει στο Ολυμπιακό στάδιο όπου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο τεχνικός της Ενωσης, Λορέντσο Σέρα Φερέρ, δήλωσε: «Ο Ατρόμητος ξεκίνησε νικηφόρα το πρωτάθλημα και είναι μια ομάδα με πολύ καλό σύνολο και δυνατούς παίκτες. Σίγουρα το φαβορί είμαστε εμείς αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε με τους βαθμούς της νίκης τον πρώτο μας αγώνα στο πρωτάθλημα (σ.σ. η ΑΕΚ τώρα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, αφού ο αγώνας με τη Βέροια στην πρεμιέρα αναβλήθηκε). Από τη μεριά του ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, Γκιγιέρμο Ογιος, είπε: «Ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον φοβηθούμε».

Στο στάδιο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ (19.00, ΝΕΤ) σε ένα εύκολο θεωρητικά ματς που όμως δεν... αποδέχεται ο προπονητής των Πειραιωτών Τάκης Λεμονής: «Το αφεντικό στο παιχνίδι πρέπει να φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε το αβαντάζ και πιστεύω ότι τελικά θα πάρουμε τους πόντους της νίκης. Χρειάζεται πάντως επιμονή και υπομονή». Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός των Κρητικών, Ράινερ Μάουερ, επισήμανε: «Πάμε με ανεβασμένο ηθικό κόντρα στον Ολυμπιακό και με τη βοήθεια και της τύχης μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό από το Φάληρο».

Τον ΟΦΗ υποδέχεται ο πρωταθλητής Ολυμπιακός

Eurokinissi

Τον ΟΦΗ υποδέχεται ο πρωταθλητής Ολυμπιακός
Εξοδος... κινδύνου για τον Παναθηναϊκό, που θα αντιμετωπίσει στο Παγκρήτιο τον Εργοτέλη (21.15, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο προπονητής των «πρασίνων», Ζοζέ Πεσέιρο, αναφερόμενος στο σημερινό αγώνα τόνισε μεταξύ άλλων: «Πάμε στο Ηράκλειο με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Είμαστε καλύτεροι και μπορούμε να φτάσουμε στους τρεις βαθμούς αν έχουμε πάνω από όλα αγωνιστική πειθαρχία». Οσον αφορά τους γηπεδούχους, ο κόουτς Νίκος Καραγεωργίου δε θέλει σε καμία περιπτώσει να... φορτώσει τους παίκτες του με άγχος: «Ξέρουμε ότι το πάνω χέρι έχει ο ΠΑΟ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα καταθέσουμε εύκολα τα όπλα. Στο τέλος του αγώνα θα κάνουμε ταμείο...».

Στη Θεσσαλονίκη ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί τον συμπολίτη του Αρη (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Το κύριο στοιχείο του αγώνα είναι η επιστροφή στους πάγκους του Ντούσαν Μπάγεβιτς που ανέλαβε τα ηνία των «κιτρινόμαυρων». Ο Ντούσκο δήλωσε: «Η Καλαμαριά είναι μια επικίνδυνη ομάδα και πρέπει με σοβαρότητα και ηρεμία να φτάσουμε στην επιτυχία». Ο συνάδελφός του στους Ποντίους Μάκης Κατσαβάκης τόνισε: «Κάθε ματς είναι ντέρμπι για μας. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και νομίζω ότι είμαστε σε θέση να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, και γιατί όχι τη νίκη».

Στο «Αλκαζάρ» η Λάρισα θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα και να παραμείνει στην κορυφή. Θα αγωνιστεί με τη Βέροια (17.00) και ο τεχνικός ηγέτης των Θεσσαλών Γιώργος Δώνης δίνει το στίγμα της νίκης: «Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε το "τρίποντο". Αυτή η ομάδα έχει δυναμική και προσόντα για κάτι καλύτερο φέτος». Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης επισήμανε: «Θέλουμε να αρχίσουμε τη νέα μας προσπάθεια στη μεγάλη κατηγορία με ένα καλό αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα της ΑΕΛ, όμως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Το άγχος νομίζω ότι θα το έχουν οι γηπεδούχοι».

Πρώτος αγώνας στο νέο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ που υποδέχεται τον Ατρόμητο

Eurokinissi

Πρώτος αγώνας στο νέο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ που υποδέχεται τον Ατρόμητο
Τέλος, στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί το Λεβαδειακό (17.00) και αναμφίβολα έχει τον πρώτο λόγο, κάτι όμως που δε συμμερίζεται απόλυτα ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» Εντβαν Λίνεν: «Ολοι μάς θέλουν φαβορί αυτό όμως μπορεί να μας αποσυντονίσει. Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και με τη βοήθεια του κόσμου μας ελπίζω ότι θα φτάσουμε στην επιτυχία». Οι Βοιωτοί του Γκεόργκι Βασίλεφ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βούλγαρου κόουτς θα αγωνιστούν ελεύθερα και ισχυρίζεται ότι ο Λεβαδειακός μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «σπίτι» του Πανιωνίου.


Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ