Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ελληνικού ενδιαφέροντος, η Εθνική Μπάσκετ συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Ευρώπης, ελπίζοντας ότι την ημέρα των εκλογών θα επαναλάβει την προηγούμενη επιτυχία της και θα στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης και μια ακόμα σειρά αθλητικών γεγονότων. Ολα σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση.
Τι σχέση έχει όμως σήμερα ο αθλητισμός με αρχές όπως αυτή της «ευγενικής άμιλλας» της «ολυμπιακής ιδέας», του «νους υγιής εν σώματι υγιεί», του «ευ αγωνίζεσθαι»; Προφανώς καμία. Μόνον οι ονειροπόλοι και αφελείς πιστεύουν ακόμα ότι οι αθλητές «ιδρώνουν για τη φανέλα» ή για υψηλά ιδεώδη.
Το ενδιαφέρον, λοιπόν, που δείχνει το μεγάλο κεφάλαιο και οι διάφοροι μεγαλοπαράγοντες που ενεργοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού καμία σχέση δεν έχει με τη φίλαθλη ιδιότητα, την αγάπη για τον αθλητισμό γενικότερα ή το συγκεκριμένο σπορ, στο οποίο δραστηριοποιούνται και πολύ περισσότερο για την ενίσχυση αυτών που αθλούνται. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στο να μην αφήσουν μια σημαντική πηγή πλούτου ανεκμετάλλευτη και στο να αυξήσουν τα κέρδη τους. Στην ευκαιρία που τους δίνει ο αθλητισμός, για να βελτιώσουν τη δημόσια εικόνα τους, προβάλλοντας σαν κοινωνικό έργο τη στυγνή εκμετάλλευση αθλούμενων και φιλάθλων, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό ως μέσο για πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια. Στο όνομα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καταπατούν εκτάσεις και δημόσια πάρκα, ιδιοποιούνται δημόσια περιουσία και υποδομές, αγοράζουν ή νοικιάζουν ξένους αθλητές, αφήνοντας στα αζήτητα τους Ελληνες αθλητές, μπολιάζουν τη νεολαία στην ιδέα του εύκολου και γρήγορου κέρδους.
Η φανέλα του αθλητή, του συλλόγου, δεν «ανήκει πια στο λαό της», αλλά σε κάποια επιχείρηση, σπόνσορα, ή πάμπλουτο οργανισμό που διοικεί ένα άθλημα στη βάση των ιδίων συμφερόντων των παραγόντων του και των συμφερόντων των επιχειρήσεων.
Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται είτε μέσω άμεσων ρυθμίσεων είτε μέσω του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και τη δημιουργία νομολογίας και παράγωγου δικαίου στον αθλητισμό στα πλαίσια της Ενιαίας εσωτερικής αγοράς (γνωστή η υπόθεση Bosman που απελευθέρωσε την αγορά απασχόλησης στον αθλητικό τομέα), εξετάζοντας τη συμβατότητα κάθε αθλητικού κανόνα με τον κανόνα του ανταγωνισμού.
Είναι ριζικά αντίθετο σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης που στην Ελλάδα στήριξαν νομικά και οικονομικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας ακόμα ένα οικοδόμημα εκμετάλλευσης, σήψης και διαφθοράς και στο οποίο παρεμβαίνει ενεργά η ΕΕ. Το σύστημα του δικομματισμού βρίσκεται άμεσα στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων και στον τομέα του αθλητισμού όπως και κάθε άλλου. Το καπιταλιστικό σύστημα εμποδίζει και εκμεταλλεύεται άλλο ένα δικαίωμα των εργαζομένων.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ και η καταδίκη του δικομματισμού στις εκλογές θα δυναμώσει την πάλη ενάντια στις πολυεθνικές και τις ομοσπονδίες - εταιρείες το κίνημα για το δικαίωμα στην άθληση, την αξιοποίηση και τον πολλαπλασιασμό των αθλητικών υποδομών για τη λαϊκή οικογένεια, θα ενισχύσει το κίνημα για να αποδοθεί και πάλι στον αθλητισμό ο βασικός προσανατολισμός του που είναι η βελτίωση της υγείας και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του ανθρώπου.