Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με γλώσσα... εμποροβιομηχάνων!

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα συνεχίσει απαρέγκλιτα και με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς τις αντιδραστικές - αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις ζητά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά. «Επιθυμούμε - λένε - η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων να αποτελέσει τον κεντρικό στόχο της νέας κυβέρνησης»!

Δηλαδή, εάν καταλάβαμε καλά, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου του Πειραιά, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους εμποροβιομηχάνους, ζητάει από τη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει και να επιταχύνει την πολιτική της απελευθέρωσης του ωραρίου, της εισβολής των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών, της πριμοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου και στο χώρο του εμπορίου, της συγκέντρωσης και της συγκεντροποίησης, της επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων και άρα της συρρίκνωσης της αγοραστικής τους δύναμης. Με δυο λόγια, ζητάει να συνεχιστεί η πολιτική της βίαιης περιθωριοποίησης των αυτοαπασχολούμενων, του κλεισίματος των μικρών μαγαζιών και της συγκέντρωσης του τζίρου της αγοράς σε μια χούφτα πολυεθνικές.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να διαψεύσουν τέτοιες προσδοκίες αποδυναμώνοντας με την ψήφο τους τα δύο μεγάλα κόμματα που είναι πρόθυμα να επαληθεύσουν τις προσδοκίες τέτοιων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ