Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Ζήτησε ... πιο συγκεκριμένες θέσεις από το ΠΑΣΟΚ

«Είμαστε η χρήσιμη αριστερά» διαμήνυσε προς κάθε ενδιαφερόμενο ο Αλ. Αλαβάνος από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του χτες βράδυ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ισως από το όνομά της να εμπνεύστηκαν όσοι φώναζαν «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ ο δρόμος των λαών» και «αγώνας, ρήξη, ανατροπή η ιστορία γράφεται με ανυπακοή». Αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν εγκάλεσε στην τάξη τους νέους που τα εκστόμισαν, όπως είχε κάνει φανερά ενοχλημένος πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα ίδια συνθήματα, για ευνόητους λόγους. Αλλωστε, πριν απ' αυτόν ο Μ. Γλέζος είχε φροντίσει να διαμορφώσει το κλίμα ισχυριζόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΕΑΜ!!!

Ο Αλ. Αλαβάνος για αρκετή ώρα χτες βράδυ προσπαθούσε να τονώσει την αυτοπεποίθηση του ακροατηρίου του. Υπερβάλλοντας ως προς τη δράση του ΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα, αφιερώνοντας μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στο ΠΑΣΟΚ και στις ...λανθασμένες του επιλογές και διαφημίζοντας το κόμμα του ως τον πλέον φιλόξενο χώρο υποδοχής των δυσαρεστημένων του ΠΑΣΟΚ.

Εδωσε επιπλέον και τα διαπιστευτήριά του, λέγοντας «δεν είμαστε μια αριστερά που στρέφεται γενικά και αόριστα κατά του καπιταλισμού», χωρίς φυσικά να συμπληρώσει ότι δε στρέφεται καθόλου κατά του καπιταλισμού. Δεν παρέλειψε, και πώς θα μπορούσε, να επιτεθεί στο ΚΚΕ με το μόνο τρόπο που ο ΣΥΝ κατανοεί την πολιτική αντιπαράθεση, τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία, αφού ισχυρίστηκε ότι προσεύχεται κάθε βράδυ να μη χάσει ο δικομματισμός και δίνει συνταγές να τα βρουν μεταξύ τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Το τοπίο πρέπει να αλλάξει στις 16» δήλωσε ο Αλ. Αλαβάνος, αλλαγή την οποία προσδιόρισε λέγοντας «φτάνει πια με τη μιζέρια της εναλλαγής των δύο κομμάτων στην εξουσία», ενώ επανέλαβε την εκτίμηση ότι «ζούμε το κύκνειο άσμα του δικομματισμού» και προεξόφλησε ότι οι «οι πολίτες την Κυριακή δε θα κληθούν απλά να αρνηθούνε την ψήφο τους στα δυο μεγάλα κόμματα αλλά να κάνουν κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι πολύ πιο σημαντικό: να αρνηθούν αυτό το μίζερο και τελματωμένο σύστημα διακυβέρνησης, το σύστημα του δικομματισμού».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αφού πρώτα του επέρριψε την ...ευθύνη ότι «επί τριάμισι χρόνια παρακολουθούσε αμήχανο τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση στη Βουλή και στους δρόμους», ότι «σήμερα μιλά όσο πιο γενικόλογα μπορεί, για να αποφύγει να πάρει σαφή θέση στα φλέγοντα ζητήματα», πράγμα βεβαίως που ουδόλως ισχύει αφού η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δε θα μπορούσε να είναι πιο σαφής στη διακήρυξη π.χ. για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και για το γεγονός ότι δεν αποκηρύσσει το παρελθόν Σημίτη, δήλωσε: «Και έρχεται τώρα για άλλη μια φορά λίγο πριν τις εκλογές και μιλά γενικά και αόριστα για προοδευτικές πλειοψηφίες και μετεκλογικές συνεργασίες» (καλώντας άραγε το ΠΑΣΟΚ να γίνει πιο συγκεκριμένο;). Εκτός απ' το ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Αλαβάνος ασχολήθηκε και με το περιβάλλον, συμπυκνώνοντας τις προτάσεις του ΣΥΝ στην παράφραση του γνωστού ουτοπικού συνθήματος «Το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη», αλλά και με τη δραματική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι νέοι δεχόμενοι τις συνέπειες ευρωενωσιακών συνθηκών τις οποίες ο ΣΥΝ ψήφισε και με τα δύο του χέρια...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ