Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΧΛΑΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
«Στα δόντια» των μεγαλεμπόρων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε τιμές μικρότερες και από το κόστος παραγωγής αναγκάστηκαν να πουλήσουν φέτος την παραγωγή τους οι αχλαδοπαραγωγοί Βόλου και Λάρισας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, όπως επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ ΓιάννηςΠατάκης, ΝίκοςΓκατζής και ΑντώνηςΣκυλλάκος.

Οι αχλαδοπαραγωγοί των δύο περιοχών, όπως τονίζεται στην Ερώτηση του Κόμματος, έχουν πέσει θύματα της άγριας εκμετάλλευσης των μεγαλεμπόρων οι οποίοι «αξιοποιώντας την ασυδοσία που τους εξασφαλίζει η συμφωνία της ΓΚΑΤΤ και η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, κάνουν αθρόες εισαγωγές και ανάγκασαν έτσι τους παραγωγούς να πουλήσουν τα αχλάδια σε εξευτελιστική τιμή, με τον εκβιασμό ότι δεν πρόκειται να αγοράσουν την παραγωγή τους».

«Η άγρια εκμετάλλευση των μεγαλεμπόρων αποβαίνει σε βάρος των αγροτών αλλά και των καταναλωτών, που αγοράζουν τα προϊόντα σε τριπλάσιες και τετραπλάσιες τιμές», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Για τους λόγους αυτούς ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας:

  • Τι μέτρα θα πάρει για να προστατέψει την εγχώρια παραγωγή και να εξασφαλίσει ένα στοιχειώδες βιώσιμο εισόδημα στους αχλαδοπαραγωγούς.
  • Αν θα επιδοτηθούν οι παραγωγοί για την κάλυψη των ψυκτικών και μεταφορικών τους εξόδων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται από τα εισαγόμενα αχλάδια.
  • Τι ενέργειες θα κάνει προκειμένου να βρει εναλλακτικές λύσεις διάθεσης της παραγωγής, με μακροχρόνια θετικές προοπτικές για το προϊόν.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ