Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Ενας 57χρονος οδηγός φορτηγού στην Καβάλα και ένα παλικάρι 21 ετών, φοιτητής που εργαζόταν εποχικά, έρχονται να προστεθούν στη λίστα όσων έχουν θυσιαστεί στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους, φθάνοντας στους 68 τους νεκρούς εργάτες από τις αρχές του 2007, σύμφωνα μόνο με τα στοιχεία που διαθέτει ο «Ρ». Επίσης χθες ένας εργαζόμενος υπέστη σοβαρά εκτεταμένα εγκαύματα στη ΛΑΡΚΟ.

Την περασμένη Παρασκευή 13 Ιούλη στα έργα της επέκτασης του νέου λιμανιού στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, η πρόσχωση δεν άντεξε το βάρος του φορτηγού το οποίο ανατράπηκε και έπεσε στη θάλασσα. Λίγα λεπτά αργότερα, ανασύρθηκε νεκρός ο 57χρονος οδηγός του (άλλα στοιχεία του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά). Ο εργαζόμενος είχε κάνει μόνο δύο μεροκάματα στην εταιρεία «Θόλος» (θυγατρική της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ). Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ απαιτεί οι υπεύθυνοι για το θανατηφόρο να έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και καταγγέλλει ως ηθικούς αυτουργούς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους οπλίζουν το χέρι της εργοδοσίας.

Το δεύτερο θανατηφόρο συνέβη προχθές το απόγευμα στην Βιομηχανική Ζώνη της Τρίπολης, σε επιχείρηση που κατασκευάζει τσιμεντοσωλήνες και τσιμεντόλιθους. Οπως καταγγέλλει το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, ο 21χρονος φοιτητής Παναγιώτης Τερζάκης χτυπήθηκε από το κλαρκ που οδηγούσε με αποτέλεσμα το θάνατό του. Ο φοιτητής, που δούλευε στην επιχείρηση την καλοκαιρινή περίοδο για να συμβάλει στο οικογενειακό εισόδημα, δεν είχε άδεια χειρισμού και ήταν ανασφάλιστος!

Τέλος, χθες στη ΛΑΡΚΟ, στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ο 30χρονος Βασίλης Γιαννάκης, συντηρητής, εργαζόμενος στην εργολαβική εταιρεία ΜΕΣΚΑ, κάηκε σε πολλά μέρη του σώματός του από εκτόνωση Ηλεκτροκαμίνου. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ