Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ «ΖΩΝΗΣ»
Απάντηση στο απαράδεκτο δημοσίευμα της «Αυγής»

«Απαράδεκτο» και «προβοκατόρικο» χαρακτηρίζουν τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» στις 17 Ιούλη, το οποίο αναφερόμενο στο διπλό έγκλημα που έγινε στο δεξαμενόπλοιο «AILSA CRAIG», έριχνε ουσιαστικά τις ευθύνες στις 5μελείς μεικτές Επιτροπές Ελέγχου που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι και παρουσίαζε το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά να έχει ...«λόγο» στη διαδικασία ανάθεσης εργασιών στους εργολάβους της Ζώνης!

Σε δελτίο Τύπου - καταγγελία που από κοινού υπογράφουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, οι Ενώσεις Αμμοβολιστών - Καθαριστών και Μετάλλου Σαλαμίνας και τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών επισημαίνεται ότι με το δημοσίευμα αυτό «επιχειρείται να καταλογιστούν ευθύνες στους εργαζόμενους και μάλιστα στους εκπροσώπους τους (μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά) για το νέο έγκλημα που συντελέστηκε» «και στοίχισε τη ζωή σε δύο ακόμα συναδέλφους μας, βγάζοντας "λάδι" την εργοδοσία και συγκαλύπτοντας τις ευθύνες των εφοπλιστών».

«Παραπληροφορεί η εφημερίδα - σημειώνεται στην ανακοίνωση των συνδικάτων - με τον πλέον χυδαίο τρόπο όταν ισχυρίζεται ότι οι 5μελείς Επιτροπές που έχουν θεσπιστεί για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας είναι αυτές που κάνουν τον έλεγχο και δίνουν την άδεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Οσο για την επίθεση στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά υπογραμμίζουν ότι το δημοσίευμα προσπαθεί να το «παρουσιάσει με τον πλέον βρώμικο τρόπο», «ως μαφία που νέμεται το χώρο και με άλλους παράγοντες βοηθάει στο να κλείνονται οι δουλιές στο Πέραμα». Και αυτά, για ένα Συνδικάτο που έχει γράψει τη δική του ιστορία, μέσα από ταξικούς αγώνες έχει αποσπάσει σημαντικότατες κατακτήσεις και «συσπειρώνει το σύνολο των εργαζομένων ακόμα και στις σημερινές εποχές που το κίνημα βρίσκεται σε ύφεση».

«Αν μη τι άλλο - σημειώνουν τα συνδικάτα - από μια εφημερίδα που θέλει να απευθύνεται σε αριστερούς, περιμέναμε μια διαφορετική στάση και όχι την πλήρη ταύτισή της με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των εφοπλιστών και της εργοδοσίας που με μανία μάχονται εδώ και χρόνια να διαλύσουν τα Σωματεία της Ν/Ζώνης και τις 5μελείς Μεικτές Επιτροπές Ελέγχου οι οποίες μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι αυτό το κάνουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα ΜΜΕ που τα εκπροσωπούν».

«Εμείς - καταλήγουν τα συνδικάτα - σε όλα αυτά απαντάμε με ενότητα και κοινούς αγώνες» και ζητούν από το «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ» να πάρει επίσημα θέση για το αν ταυτίζεται ή όχι με το βρώμικο αυτό άρθρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε διαρκή κινητοποίηση από χτες(2005-03-05 00:00:00.0)
Απάντηση στη φάμπρικα συνδικαλιστικών διώξεων(2005-01-21 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν κατάργηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας(2002-06-06 00:00:00.0)
Μετατοπίζουν τις ευθύνες στους νεκρούς..!(2001-12-09 00:00:00.0)
Καλύπτει τη «μαύρη εργασία»(2000-02-15 00:00:00.0)
Μια «καραβιά» ανασφάλιστοι!(2000-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ