Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Στην πρόταση του ΚΚΕ η διέξοδος για την Υγεία!

Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα

«Μπροστά στις εκλογές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιδίδονται χωρίς ντροπή σε μια πλειοδοσία υποσχέσεων και δήθεν ενδιαφέροντος για τη βελτίωση της κατάστασης στη δημόσια υγεία, τη στιγμή που με την πολιτική τους την οδήγησαν σ' αυτά τα χάλια», κατήγγειλε, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, που δόθηκε με αφορμή τις περιοδείες κλιμακίων του Κόμματος, στα δύο νοσοκομεία του νομού.

Οπως υπογράμμισε ο Τ. Τσιόγκας, η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο οδήγησε:

  • Στη μη λειτουργία 6 κλινικών στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο και 5 κλινικών στο Πανεπιστημιακό, στο οποίο άλλες 4 υπολειτουργούν, όπως και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
  • Στην απουσία 238 κρεβατιών στα δύο νοσοκομεία.
  • Στην ανυπαρξία δημόσιας κλινικής αποκατάστασης και αποθεραπείας, δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής.
  • Στην έλλειψη 700 ατόμων προσωπικού στο Πανεπιστημιακό και 330 ατόμων στο Νομαρχιακό.
  • Στην ανυπαρξία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα Κέντρα Υγείας, από τα οποία λείπουν 116 άτομα, ασθενοφόρα και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.
  • Στη δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ για δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο, ισότιμο και καθολικό για όλους σύστημα υγείας, ο Τ. Τσιόγκας κάλεσε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα «με βάση την αρνητική πείρα που έχουν από τη διακυβέρνηση τόσων χρόνων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να τους αποδυναμώσουν όσο γίνεται περισσότερο στις ερχόμενες εκλογές και να δυναμώσουν παράλληλα το ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει δύναμη στην πάλη του λαού, για μια άλλη πολιτική προς όφελός τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ