Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΔΡΥΜΑ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
Καμιά εγγύηση για τους παιδικούς σταθμούς

Με τον υφυπουργό Υγείας συναντήθηκαν χτες συνδικαλιστές από το κλαδικό σωματείο

Από την προχτεσινή μαζική κινητοποίηση γονέων και εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς
Από την προχτεσινή μαζική κινητοποίηση γονέων και εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς
Να ξεφύγει από τις τεράστιες ευθύνες της και να κερδίσει χρόνο επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να εκτονώσει την αγωνιστική διάθεση εργαζομένων και γονιών στους πέντε παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη», που διοίκηση και κυβέρνηση επιχειρούν να κλείσουν, πετώντας στο δρόμο 500 παιδιά.

Αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά χτες κατά τη διάρκεια συνάντησης - κάτω από την αγωνιστική πίεση εργαζόμενων και γονιών - του Σωματείου Εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς και του υφυπουργού Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλου. Με δεδομένη την πρόθεση του Ιδρύματος να κλείσει τους παιδικούς σταθμούς, επικαλούμενο «υψηλό λειτουργικό κόστος», ο υφυπουργός δήλωσε εκ τους ασφαλούς χτες στους συνδικαλιστές ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των 250.000 ευρώ που αρνιόταν μέχρι σήμερα!

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν αρκεί για να δοθεί λύσει στο πρόβλημα. Τόνισαν ότι η αγωγή και η φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικία αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κράτους και δεν μπορεί να παραδίδεται στους ιδιώτες και τους «φιλάνθρωπους». Ξεκαθάρισαν δε ότι η όποια λύση θα πρέπει να εξασφαλίζει τη λειτουργία των σταθμών με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να καταργηθούν τα τροφεία. Ολες οι άλλες προτάσεις της κυβέρνησης που δε θα εξασφαλίζουν τα παραπάνω δεν αποτελούν ουσιαστικές λύσεις.

Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι εργαζόμενοι και γονείς θα εντείνουν τον αγώνα. Ο υφυπουργός αναγκάστηκε κάτω από αυτή την πίεση να δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος και την ερχόμενη Τετάρτη θα καλέσει και πάλι το Σωματείο σε νέα συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ