Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο επίκεντρο η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ μαζί με τα λαϊκά προβλήματα

Στους εργαζόμενους στις κατασκευές μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

  • Για το ΚΚΕ, η εκλογική δραστηριότητα είναι μια ανώτερης μορφής πολιτική δράση στο επίκεντρο της οποίας θέτουμε για συζήτηση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, όχι μόνο τα καθημερινά και πάρα πολύ σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, αλλά και την καρδιά του προβλήματος, την εναλλακτική λύση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου και την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.
  • Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα, το γενικότερο λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη νέα καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται και που είναι στρατηγικής σημασίας για το καπιταλιστικό σύστημα, για τη βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη θωράκισή του.
  • Οσο πιο αδύναμο είναι το δικομματικό σύστημα της εναλλαγής, όσο πιο αβέβαιη είναι η απρόσκοπτη δικομματική εναλλαγή, τόσο πιο πολλή πίεση μπορεί να ασκήσει το λαϊκό κίνημα, αλλά σήμερα είναι αδύνατον και να ασκήσει πίεση το λαϊκό κίνημα αν δεν απαντήσει απ' τη σκοπιά του προβλήματος της εξουσίας.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ