Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σταγόνα στον ωκεανό

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών από την υπογραφή προχτές των υπουργικών αποφάσεων για την πρόσληψη 282 ατόμων επικουρικό προσωπικό σε νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και για την πρόσληψη 12 ακόμα επικουρικών εργαζομένων με 6μηνες έως 12μηνες συμβάσεις, σε ιδρύματα Πρόνοιας (ΚΑΑΠ Βούλας, Αναρρωτήριο Πεντέλης, Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα»).

Η διαχρονική τεράστια έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και Ιδρύματα Πρόνοιας, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία σε οριακό σημείο και τους εργαζόμενους στην εξόντωση. Μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό οι ελλείψεις προσωπικού ξεπερνούν τις 25.000! Ηδη απ' το προχτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας προκύπτει ότι στον «Ευαγγελισμό» υπάρχουν 1.300 κενές οργανικές θέσεις και στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» περισσότερες από 600! Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Και, βέβαια, το επικουρικό προσωπικό - που στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι να εκπαιδευτεί λήγει η σύμβασή του - χρησιμοποιείται για την άλωση ακόμα περισσότερο των εργασιακών δικαιωμάτων στα νοσοκομεία και Ιδρύματα Πρόνοιας, για την εμπέδωση της απασχολησιμότητας και των ελαστικών μορφών εργασίας.

Και σε κάθε περίπτωση αποτελεί γαλάζια κοροϊδία και σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων, που στοχεύουν στην υποβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας και την πριμοδότηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ