Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

SEA DIAMOND: Με πρόστιμα σε βάρος του πλοιάρχου και κάποιων υπαλλήλων της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΛΟΥΗΣ του κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND», ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας προσπαθεί να «κουκουλώσει» τις ευθύνες του ΥΕΝ αλλά και της εταιρείας, τόσο για το ίδιο το ναυάγιο του πλοίου, όσο και για τη ρύπανση που συνεχίζει να προκαλεί στη θάλασσα της Σαντορίνης. Χτες, με υπουργική απόφαση επιβλήθηκε πρόστιμο 1.173.881,14 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, της διαχειρίστριας και του πλοιάρχου. Οπου φυσικά πρόσωπα, δύο γυναίκες υπάλληλοι οι οποίες, μαζί με τον πλοίαρχο, διώκονται και από την εισαγγελία Νάξου.

ΤΕΧΝΙΚΟΛ: Οι περίπου 60 εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΤΕΧΝΙΚΟΛ» (κόλλες, χρώματα κ.ά.) του επιχειρηματία Χούλη στα Ανω Λιόσια αναγκάστηκαν να φύγουν από τη δουλιά τους, αφού ο εργοδότης σταμάτησε να τους πληρώνει και εξαφανίστηκε. Ο Χούλης γνωστός και για την ενασχόλησή του ως παράγοντας με διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα πάγωσε τις πληρωμές των εργαζομένων. Ο εργοδότης φρόντισε όλο το προηγούμενο διάστημα να πουλήσει παράνομα τα μηχανήματα και τα φορτηγά και καθώς δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει πτώχευση (η επιχείρηση θεωρείται κερδοφόρα) άφησε τους εργαζόμενους στην τύχη τους.

ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Εκλογές πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη και αύριο (5 μ.μ. - 9 μ.μ., Γ' Σεπτεμβρίου 48 β') το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας. Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο ασθενείας.

ΕΛΤΑ: Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, αντιδρώντας στη διάλυση, την ιδιωτικοποίηση και την απαξίωση του Οργανισμού. Απαιτούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να σταματήσει η διάλυση των Ταχυμεταφορών και να επιστραφούν τα χρήματα από το δομημένο του ΤΑΠ ΟΤΕ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τρίωρη στάση εργασίας (12 με 3 το μεσημέρι) και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του υπουργείου πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

ΑΤΕ: Εκλογές στις 20 και 21 Ιούνη διεξάγονται στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων σε ΟΤΟΕ και Εργατικά Κέντρα. Η ΕΣΑΚ-Σ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της.

ΑμΕΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τους ανθρώπους με αναπηρία (ΑμεΑ) και για το δικαίωμά τους στη δουλιά πραγματοποιούν αύριο στη 1 μ.μ η Μαθητική Κοινότητα Καταρτιζομένων της Σχολής ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, η Επιτροπή Νέων Αναπήρων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ