Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταδικάζει τις μεθοδεύσεις σε βάρος του Δήμου Νίκαιας

Την απόφαση της πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, για κήρυξη στάσης εργασίας στο Δήμο Νίκαιας, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Πειραιά ύστερα από τη χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησε. Η Συντονιστική τονίζει ότι η απόφαση της πλειοψηφίας είναι προβοκατόρικη, κρύβει πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, αποτελεί μέρος της συντονισμένης επίθεσης που δέχονται οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ στον κλάδο την περίοδο αυτή από το μέτωπο της συναίνεσης ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ). Κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Δήμος Νίκαιας είναι ο μόνος Δήμος όπου έχει δρομολογηθεί η αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων των εργαζομένων, όταν στους άλλους δήμους τα προβλήματα των εργαζομένων εντείνονται με την ανοχή της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Αύριο, μέρα της στάσης εργασίας, οι δυνάμεις του Συντονιστικού θα κάνουν μαζικές εξορμήσεις σε όλους τους Δήμους του Πειραιά ενημερώνοντας για τις εξελίξεις τους εργαζόμενους και καταγγέλλοντας την τακτική της πλειοψηφίας.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα ψηφίσματα συνδικάτων και σωματείων που καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, το πραξικόπημα της πλειοψηφίας στην ΠΟΕ ΟΤΑ, που κύριο στόχο έχει το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στις μέχρι τώρα σχετικές ανακοινώσεις προστέθηκαν και οι εξής: του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, της Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Αχαΐας, του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ζεφυρίου, η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων Δήμου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ