Για τη διαφαινόμενη προσπάθεια από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ρίξει τους τόνους, όσον αφορά στην κριτική του απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα. Αλλά και για το αν πιστεύει ότι θα υπάρχει μια εκτόνωση της πόλωσης που είδαμε τις τελευταίες βδομάδες.
- Τώρα εγώ δεν μπορώ να ερμηνεύσω γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να τον ερμηνεύσω και δεν έχω δικαίωμα. Αυτό όμως που η πείρα μας δείχνει είναι το εξής: Πολλά λόγια λέγονται, αλλά δεν τηρούνται. Δεύτερον. Είναι καλό, θεμιτό και ωφέλιμο η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε όλα τα κόμματα, να είναι ανοιχτή, καθαρή και οξυμένη, με βάση όμως τα προβλήματα, τις πραγματικές θέσεις που έχει το κάθε κόμμα και όχι την καρικατούρα των θέσεων που κατασκευάζεται.
Διότι, αν δεν υπάρχει οξυμένη αντιπαράθεση, δε θα γίνεται ευρύτερα κατανοητό και σε ανθρώπους που δεν παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις, τι λέει το κάθε κόμμα και γιατί το ένα κόμμα διαφωνεί με το άλλο. Εμείς αυτή την οξυμένη αντιπαράθεση τη θεωρούμε ωφέλιμη και την επιδιώκουμε.
Αλλο πράγμα τώρα οι βρισιές, τα ψέματα, οι συκοφαντίες και τα σόου. Αυτό είναι άλλο πράγμα. Απορρίπτεται, όμως, η λογική των σόου, απορρίπτεται η λογική που λέει πολλές φωνές, πολύ κακό για τίποτα, για να κρυφτούν οι διαφορές ή να συσκοτιστούν οι πραγματικές διαφορές».