Κυριακή 17 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοίγει δρόμους για ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΑΞΙΚΟ συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο πραγματοποιεί από χτες την 3η Συνδιάσκεψή του, με συμμετοχή 600 αντιπροσώπων, μετά από μια πλούσια συζήτηση που προηγήθηκε το προηγούμενο δίμηνο, με 25 κλαδικές και 52 τοπικές συνδιασκέψεις σ' όλη τη χώρα. Συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και Ελληνες εργάτες μετανάστες σε Σουηδία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία, Καναδά και αλλού.

Τα σημαντικά βήματα που έχει καταγράψει το ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του, τον Απρίλη του 1999, στην πρωτοπορία των αγώνων για το δίκιο της εργατικής τάξης, αποτελούν τη βάση για την αντεπίθεση μέσα σε σύνθετες πολιτικές συνθήκες, ώστε να αντιστοιχηθεί η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του σε βάρος της εργατικής τάξης. Βασικό καθήκον η δράση για συσπείρωση νέων δυνάμεων στο ΠΑΜΕ, να ανεβαίνει ο βαθμός οργάνωσης της εργατικής τάξης στα συνδικάτα, να μπαίνουν οι μετανάστες στη συλλογική δράση, να δυναμώνει η παρουσία νέων στους ταξικούς αγώνες.

Τη διεθνή απήχηση της Συνδιάσκεψης φανερώνει και η συμμετοχή στις εργασίες 24 συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών από 16 συνολικά χώρες απ' όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  3   -   5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ