Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9804

ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα ενάντια στην κρατική βία
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική - εργοδοτική βία και τρομοκρατία διοργανώνει σήμερα στις 7 το βράδυ στην Ομόνοια η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.
  • Τα τελευταία χρόνια υπάρχει όξυνση των φαινομένων της κρατικής βίας και καταστολής, της κακομεταχείρισης, των βασανισμών.
  • Οταν γκρεμίζεις αρχές και αξίες και στη θέση τους βάζεις την ανταγωνιστικότητα και τις «ευκαιρίες», φτάνεις και σε τέτοια ακραία φαινόμενα.

ΣΕΛ.  12   -   13

Εθνικές εκλογές και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Ολοι μαζί από κοινού, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα ζητήματα, να δώσουμε ενιαίο χτύπημα τιμωρίας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του βασικότερου αντίπαλου των δύο κομμάτων και της πλουτοκρατίας, του ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί βασικό και αξιόμαχο αντίπαλο των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και της δικομματικής εναλλαγής:

1 Το ΚΚΕ παλεύει σταθερά για να υπάρξει αποτελεσματικότητα στους αγώνες. Οι δυσκολίες που συναντούν τα λαϊκά στρώματα στην πάλη τους, συνδέονται και με τη χαμηλή εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ.

2 Το ΚΚΕ δε συναλλάσσεται πίσω από τις πλάτες του λαού, δεν επιλέγει κανένα από τα δύο κόμματα της δικομματικής εναλλαγής με αντίτιμο τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συντηρητική, αντιλαϊκή, στη διαχείρισή της.

3 Το ΚΚΕ είναι δοκιμασμένο και έμπειρο κόμμα στις δυσκολίες. Ξέρει να αμύνεται όταν η επίθεση είναι σφοδρή, γιατί διαθέτει λύσεις και έχει προτάσεις εφικτές να κατακτηθούν από ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα.

4 Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ αναδεικνύει ως γραμμή συσπείρωσης την ανάγκη της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας και πάλης. Κάθε άλλη αντίθεση, όπως μεγάλα - μικρά κόμματα, νεοφιλελεύθερη - σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, αφοπλίζει και ενσωματώνει.

5 Οι στόχοι πάλης που τίθενται σήμερα οικοδομούνται στη βάση της ασυμφιλίωτης αντίθεσης και των αντιδιαμετρικών συμφερόντων ανάμεσα στην πλουτοκρατία και το λαό. Ανάμεσα σε ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και το λαό.

6 Το ΚΚΕ συνδυάζει αρμονικά τη διεκδίκηση άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων με την πρόταση εξουσίας που μπορεί να ενώσει το λαό. Δίχως εναλλακτική πρόταση εξουσίας δεν μπορεί σήμερα το κίνημα να έχει κατακτήσεις, να επιβάλλει παραχωρήσεις.


ΣΕΛ.  6   -   8

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με αισιοδοξία και σιγουριά προχωράμε!

Τα θετικά βήματα που κατέγραψε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο την οκταετία της δράσης του, αλλά και τα αυξημένα καθήκοντα που προκύπτουν από την ίδια την ανάγκη έντασης της ταξικής πάλης, ανέδειξε η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 620 συνδικαλιστών αντιπροσώπων. Η πείρα που κατατέθηκε στις διήμερες εργασίες και οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  16   -   17

Τηλε-«δημοκρατία»...

Ξανά απουσίαζε χτες το ΚΚΕ από τα «παράθυρα» των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών! Στο ΑΛΤΕΡ μάλιστα καλεσμένοι ήταν εκπρόσωποι 4 κομμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΛΑ.Ο.Σ) πλην ΚΚΕ. Στον ΑΛΦΑ παρόντες ήταν εκπρόσωποι 3 κομμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ). Σε ΑΝΤΕΝΝΑ - ΜΕΓΚΑ βρέθηκαν εκπρόσωποι 2 κομμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!!!



Αύριο οι κινητοποιήσεις των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Γιάννενα και σε άλλες πόλεις οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ προχωρούν σε συγκεντρώσεις με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό.


ΣΕΛ.  22
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΑ
Μαζική απάντηση στις βρώμικες επιθέσεις

Συγκέντρωση οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, την Πέμπτη στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, στα πλαίσια τετράωρης στάσης εργασίας στον κλάδο.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ