Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πολιτική απάντηση σε εκβιασμούς και απολύσεις

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Την έμπρακτη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για τις παράνομες απολύσεις που γίνονται από την πολυεθνική ιδιοκτήτρια «Thyssen Krupp», εξέφρασε ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του Κόμματος, κατά τη χτεσινή περιοδεία στα Ναυπηγεία. Εκ μέρους του ΚΚΕ, απαίτησε να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμα ο Θανάσης Βλόντζος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Κούτρας, επίσης μέλος της ΚΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους, τους οποίους η πολυεθνική προσπαθεί να χρησιμοποιήσει σαν όχημα, προκειμένου να κερδίσει νέο πακτωλό προμηθειών, εκμεταλλευόμενη τη ραγδαία ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων με τις ευλογίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Τούσσας επισήμανε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής «που έχει κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, την αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία», αποτέλεσμα της οποίας είναι η δραστική μείωση της ναυπηγικής παραγωγής στα περιφερειακά ναυπηγεία, οι αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 30% τα τελευταία 10 χρόνια, με αντίστοιχη αύξηση της παραγωγικότητας κατά 43%.

Αναφερόμενος στις νέες κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για τη ναυπηγική βιομηχανία, ανέφερε ότι «σηματοδοτούν την επιτάχυνση των διαδικασιών μονοπώλησης της ναυπηγικής παραγωγής σε μεγάλους ναυπηγικούς ομίλους». Υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία που έχει για τη χώρα μας η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, κάλεσε τους εργαζόμενους «να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, έχοντας υπόψη αυτή την πολύτιμη πείρα από τη διακυβέρνηση της χώρας τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα ενισχύοντας το ΚΚΕ, το οποίο έχει συνολική εναλλακτική πρόταση για Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής, βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία του οποίου είναι η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ