Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Συνεχίζονται οι προστριβές μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.--

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, υπεραμύνθηκε χτες του σχεδίου εγκατάστασης της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» στην ανατολική Ευρώπη, λέγοντας μάλιστα ότι ο «Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει» και πως «χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές απειλές, που είναι απειλές ριζοσπαστικών εξτρεμιστών που σκοτώνουν για να προωθήσουν μια ιδεολογία».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στην Ευρώπη για να πάρει μέρος στη Σύνοδο της ομάδας «G8», αλλά και για να επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, την Πολωνία και την Τσεχία για να προωθήσει το σχέδιο της «ασπίδας». Οπως υποστήριξε, στόχος της επίσκεψης είναι να «καθησυχάσει τους φόβους του λαού». Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει ότι η «ασπίδα» δε στοχεύει τη Ρωσία, αφού δεν πρόκειται για «εχθρική χώρα», αλλά για χώρα φιλική.

Στο μεταξύ, από τη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Ανατόλι Σερντιούκοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα», συνέκρινε την εγκατάσταση της «ασπίδας» στην ανατολική Ευρώπη με τοποθέτηση μιας καμουφλαρισμένης βόμβας κάτω από την πόρτα της Ρωσίας, προσθέτοντας μάλιστα ότι «εμείς, κατά τη γνώμη τους, δε θα πρέπει να αντιδράσουμε σ' αυτό με κανένα τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ