Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9789

Στις εκλογές ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ τη δικομματική εναλλαγή

Η υπερψήφιση του ΚΚΕ είναι η πιο ουσιαστική καταδίκη της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η πιο θαρραλέα απάντηση σε αυτούς που λένε στο λαό ότι δεν υπάρχει λύση

Από τη συγκέντρωση στο μηχανουργείο του ορυχείου Αμύνταιου
Από τη συγκέντρωση στο μηχανουργείο του ορυχείου Αμύνταιου
  • Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποιος από τους δύο θα είναι πρωθυπουργός, αλλά πώς θα ανακοπεί η φόρα και του ενός και του άλλου να ολοκληρώσουν τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, που όλες τους, χωρίς καμιά εξαίρεση, οδηγούν σε νέα βάσανα το λαό, ενώ μεταρρυθμίζουν σε ανώτερο επίπεδο τα κέρδη, τα δικαιώματα και τον αυταρχισμό της πλουτοκρατίας.
  • Οι εκλογές έχουν άμεση σχέση με το εισόδημα και τη συνταξιοδότηση, τη σταθερή δουλιά και τον ελεύθερο χρόνο, την Κοινωνική Ασφάλιση γενικότερα, και την Πρόνοια, την Παιδεία και την Υγεία. Με τη θέση της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την αλλαγή συνόρων, τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές και ευρωπαϊκές αντιλαϊκές δεσμεύσεις. Με τους αυτοαπασχολούμενους που δέχονται τον ασφυκτικό κλοιό των ισχυρών πολυκαταστημάτων, με τη μικρομεσαία αγροτιά που θα χάσει ακόμα περισσότερο με την υλοποίηση της νέας ΚΑΠ.
  • Η υπερψήφιση του ΚΚΕ είναι η πιο εύστοχη και πιο χρήσιμη απάντηση ότι υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό, που αξίζει να παλέψει γι' αυτόν μαζί με τους κομμουνιστές, μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου.

Eurokinissi

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση - Συναυλία στο Τατόι την Κυριακή στις 11.00 π.μ.

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ο λαός του Λεκανοπεδίου θα βρίσκεται έξω από την κεντρική είσοδο του Κτήματος Τατοΐου. Εκεί, στη συγκέντρωση - συναυλία που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ, θα διατρανώσει την αντίθεσή του στον ορατό κίνδυνο εμπορευματοποίησής του, που προετοιμάζει η κυβέρνηση και διεκδικεί η οικονομική ολιγαρχία του τόπου. Θα απαιτήσει να είναι δημόσια λαϊκή περιουσία, μακριά από κάθε ιδιωτική επιχειρηματική δράση.

Επίσης η ΚΟΑ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, καλεί το λαό να καταδικάσει τις δυνάμεις εκείνες που κατάντησαν την Αθήνα πρωταθλήτρια της τσιμεντοποίησης.


ΣΕΛ.  3


Επίσκεψη του ΓΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

Στη χώρα μας βρίσκεται από χτες και έως τις 3 Ιούνη ο Πρακάς Καράτ, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό), μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ
Αμεση ανάγκη η οργάνωση της πάλης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν τα μέτρα του κεφαλαίου και των κομμάτων του.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΕΕΔΥΕ
Φραγμός στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία στον αγώνα για να μπει φραγμός στους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ